A24.com.tr » yaşam » Kadir Topbaş kimdir kaç yaşında nereli? Kadir Topbaş neden istifa etti?

Kadir Topbaş kimdir kaç yaşında nereli? Kadir Topbaş neden istifa etti?

Kadir Topbaş kimdir kaç yaşında nereli? Kadir Topbaş neden istifa etti?

Bir süredir FETÖ suçlamalarına maruz kalan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın akşam saatlerinde yaptığı açıklamada görevinden istifa ettiğini açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde istifa çanları çalıyor. İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın görevinden ayrılacağı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Topbaş'ın damadının FETÖ'den tutuklanıp serbest bırakılması, AK Parti içindeki geniş bir kesimi rahatsız etmişti. İşte olayların perde arkası...

KADİR TOPBAŞ KİMDİR?

8 Ocak 1945 senesinde dünyaya gelen Kadir Topbaş aslen Artvinlidir. Doğduğu günde bugüne İstanbul'da yaşayan Topbaş İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Lise öğrenimini Işık Lisesi'nde başlayıp İstanbul İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. 1972 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden, 1974 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. “Hidiv Kasrı ve Boğaziçi Sivil Mimarisindeki Yeri” konulu doktora tezini, İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümü’nde tamamlamıştır. Bir süre "serbest mimar" olarak çalışan Kadir Topbaş 1994 senesi ile 1998 senesi arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığını yapmıştır.

1999 senesinde Beyoğlu Belediye Başkanlığı’na seçilen Kadir Topbaş, 28 Mart 2004 tarihinde yapılan yerel seçimlerde AK Parti’den aday oldu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçildi. Bu tarihten beri İBB'nin başında olan Kadir Topbaş İstanbul için sayısız hizmetlerde bulundu. TAÇ Vakfı (Tarih ve Çevre Vakfı) mütevelli heyeti ve yönetim kurulu üyesi olan Topbaş, evli ve üç çocuk babasıdır.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş kimdir kaç yaşında ve nereli gibi sorular son günlerde hemen hemen her kesim tarafından en merak edilen konular arasında yer aldı. Kadir Topbaş istifa etti mi sorusunu ve detaylarını haberimizde bulabilirsiniz. 8 Ocak 1945 senesinde dünyaya gelen Kadir Topbaş aslen Artvinlidir. Doğduğu günde bugüne İstanbul'da yaşayan Topbaş İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı.

NEDEN İSTİFA ETTİ?

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “AKP’li Kadir Topbaş, dün belediyede olmasına rağmen meclis toplantısına katılamadı. Topbaş artık İstanbul’da başkanlık yapamaz” dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin AKP’li Başkanı Kadir Topbaş’ın imar dosyası krizi sonrası istifa ettiğini açıklayan CHP’li Yarkadaş, “AKP’nin içindeki rant kavgasının bedelini İstanbul halkı ödüyor” ifadesini kullandı.

İLGİLİ HABER Kadir Topbaş neden istifa etti - Topbaş'tan sitem dolu açıklamalar... Kadir Topbaş neden istifa etti - Topbaş'tan sitem dolu açıklamalar...

YORUMLAR
  67. Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı kapılarını açtı...
67. Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı kapılarını açtı...