A24.com.tr » politika » Kadir Topbaş istifa mı etti, Kadir Topbaş kimdir?

Kadir Topbaş istifa mı etti, Kadir Topbaş kimdir?

Kadir Topbaş istifa mı etti, Kadir Topbaş kimdir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde başkan Kadir Topbaş'ın veto ettiği imar dosyaları kriz yaratırken, Topbaş'ın istifa edeceği iddiaları öne sürüldü. Peki Kadir Topbaş istifa etti mi? Kimdir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Kadir Topbaş depremi yaşanıyor. AK Partili üyelerin oylarıyla kabul edilen imar dosyalarını veto eden Topbaş için istifa iddiaları günyüzüne çıktı.

Bu raporlara ilişkin Komisyon görüşünde, “İBB Meclis kararının Belediye Başkanı tarafından Büyükşehir Belediye Kanunu’nun 14. maddesine istinaden iade gerekçesi belirtilmeden Meclis’e iade edildiği ve söz konusu plan değişikliği tekliflerine ilişkin komisyon görüşünün aynı olduğu ve bu nedenle uygun bulunduğu” görüşlerine yer verildi. O dosyalar, dün yeniden Meclis gündemine geldi. Oylama öncesi söz alan CHP Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever, AK Partili meclis üyelerine, Meclis Salonu’nun hemen çıkışında bulunan Başkanlık Makamı’nı işaret ederek, “17 adım ileri giderek orada sayın belediye başkanıyla istişare ederek, raporun iade gerekçelerini öğrenmemiş olmanız İstanbul adına üzüntü verici ve yönetim zafiyeti” dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Temel Başalan da “Sayın Başkan iade gerekçesi belirtmediği için, komisyon daha önceki hazırladığı raporlar doğrultusunda hazırlamış. Konu bundan ibaret. CHP’ye buradan ekmek çıkmaz” diye konuştu. Bağımsız İBB Meclis Üyesi Hüseyin Sipahi de Topbaş’ın bugüne kadar olmayan bir yöntem uygulayıp iade gerekçelerini göstermediğini ifade edip, “Belki danışmanları yanıltmış. Bu Meclis siyasi bir karar almak peşinde değil. Keşke İBB Başkanımız aramızda olup gerekçelerini sözlü olarak yapsaydı” dedi.

BAŞBAKAN'DAN İSTİFA AÇIKLAMASI

Başbakan Binali Yıldırım, bir gazetecinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın istifa ettiği yönündeki iddialarla ilgili sorduğu soru üzerine, "Kadir Bey bugün bir açıklama yapacak" dedi.

KADİR TOPBAŞ KİMDİR?

8 Ocak 1945 senesinde dünyaya gelen Kadir Topbaş aslen Artvinlidir. Doğduğu günde bugüne İstanbul'da yaşayan Topbaş İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Lise öğrenimini Işık Lisesi'nde başlayıp İstanbul İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. 1972 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden, 1974 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. “Hidiv Kasrı ve Boğaziçi Sivil Mimarisindeki Yeri” konulu doktora tezini, İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümü’nde tamamlamıştır.

Bir süre "serbest mimar" olarak çalışan Kadir Topbaş 1994 senesi ile 1998 senesi arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığını yapmıştır.

1999 senesinde Beyoğlu Belediye Başkanlığı’na seçilen Kadir Topbaş, 28 Mart 2004 tarihinde yapılan yerel seçimlerde AK Parti’den aday oldu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçildi. Bu tarihten beri İBB'nin başında olan Kadir Topbaş İstanbul için sayısız hizmetlerde bulundu.

 

YORUMLAR
  Arda Turan'ın örnek aldığı isimler, okuduğu kitaplar ve playlist'i
Arda Turan'ın örnek aldığı isimler, okuduğu kitaplar ve playlist'i