A24.com.tr » kadın » Kadınlar mobil diyetisyenleri tercih ediyor

Kadınlar mobil diyetisyenleri tercih ediyor

Kadınlar mobil diyetisyenleri tercih ediyor

Eskiden sağlıklı yaşam ve kilo vermek için diyetisyenlere başvuran kadınlar, artık dijital ortamdaki mobil uygulamaları tercih ediyor.

2017’nin başlangıcıyla birlikte açıklanan mobil uygulama trend raporuna göre; kadınlar erkeklerden daha çok mobil uygulama kullanmaya başlarken mobil uygulamalarda en çok geçirilen zaman %79 ile müzik uygulamaları olurken %51 ile sağlık ve fitness uygulamalarının bu raporda başı çekmekte olduğu belirtildi.

Online Diyetin faydalarını ve kadınların neden bu yöntemi daha çok seçtiğinin yanıtlarını "Cepte Diyetisyen" mobil uygulaması ile 1 yılda 18 bin kişiye sağlıklı beslenme önerileri yapan Diyetisyen Ayşe Tuğba Şengel'e sorduk.

9 ayda 200 kişi 1 ton zayıfladı

Neden insanlar online diyete daha yatkın?

Mobil uygulamaların son yıllarda hızla geliştiği ve herkesin neredeyse tüm işlerini artık bilgisayar yerine akıllı telefonlarla yapmak istediği bir dönemde yaşıyoruz. Gelişen akıllı telefonlar ve sayısız mobil uygulamalar sayesinde artık tüm sağlık sorunlarımıza cebimizden çare bulabildiğimiz bir döneme geldik. Online diyet hizmeti ile danışanlar artık her yerden hedeflerine ulaşabiliyorlar. Zamandan tasarruf ve diyetisyen seanslarına katılamayan ve takip altında olmak isteyenler için daha da önem kazandı online diyet.

Ağustos 2016’dan beri yaklaşık 18 bin kişi Cepte Diyetisyen mobil uygulamasını kullandı ve kendilerine özel haftalık diyet listesi ile sağlıklı yaşam önerileri aldı. Bu süre zarfında danışanları toplamda 1 ton zayıflatmayı başardık. Zayıflatmak sadece sonuç ama ulaşmak istediğimiz esas amaç sağlıklı beslenmeyi kişilerin günlük hayatlarında alışkanlık olarak kazanmaları ve günlük kendilerine özel uzman önerileri almalarıdır.

Online diyette 24-35 yaş arası kadın danışanlar fazla

Online diyet ile klasik diyet arasında danışanlar arasında yaş, cinsiyet ve diğer farklılıklar nelerdir?

Online diyet hizmetlerinden 24-35 yaş arası kadın danışanlar ağırlıklı olarak faydalanmaktadır. 18 bin kişinin çoğu farklı amaçlarla ve hedeflerle uygulamayı denedi ve sadece kendine özel diyet önerileri ve diyet listeleri aldı. Klasik diyet hizmetinden ise çok geniş bir kitle yani 15 – 60 yaş arası erkek ve kadın danışanlar faydalanmaktadır.

Online diyeti mi yoksa klasik diyeti mi bırakanlar daha fazla oluyor?

Online diyet yapan danışanlar genelde her gün ya da istedikleri zaman diyetisyene ulaşmaları mümkün olduğundan genelde motivasyonları çok daha uzun sürüyor. Klasik diyeti yapanlar daha fazla ve kolay pes ediyorlar.

Peki online diyetin faydaları nelerdir?

-Sağlıklı ve hızlı bir şekilde kilo kaybetmek isteyenler için iyi bir uzman tarafından kişiye özel her günü ayrı planlanmış sıkılmayacağınız beslenme planları hazırlanır.
-Online uygulama ile yediklerinizin günlüğünü tutarak kontrollü bir şekilde diyet yapabilmenizi sağlar.
-Beslenme günlüğü tutup diyetisyeniniz tarafından her öğününüze yıldız ve değerlendirme almak motivasyonunuzu artırır.
-Gerçek porsiyon kontrolü: tükettiğiniz besinlerin miktarının değerlendirip sıkı takip ile sizi destekler.
-Zamandan tasarruf sağlar.

"Online diyet sayesinde 4 ayda 26 kilo verdim"

İstanbul Eyüp'te oturan 29 yaşındaki Neslihan Hanım, hamilelik süresince 15 kilo almış. Kilolarını kalıcı bir şekilde doğum sonrası kaybetmek istediğini anlatan Neslihan Hanım, online diyet sayesinde 4 ayda tam 26 kilo verdiğini anlatıyor ve sözlerine şöyle devam ediyor; "Diyetisyen Ayşe Tuğba Şengel'in yönlendirmeleri ve kullanıcılara öğün puanlaması sayesinde hem çocuğumla ilgilenirken hem de 4 ayda tüm aldığım kiloları kolayca verebildim." diyor.

(Kaynak: Milliyet)

YORUMLAR
  En beğenilen futbolcu Eşleri/Sevgilileri belli oldu...
En beğenilen futbolcu Eşleri/Sevgilileri belli oldu...