A24.com.tr » teknoloji » Jotun'dan adımları ağaca dönüştüren uygulama

Jotun'dan adımları ağaca dönüştüren uygulama

Jotun'dan adımları ağaca dönüştüren uygulama

Çevreye duyarlı boya firması Jotun, geliştirdiği sosyal projeyle adımları ağaca dönüştürüyor. Akıllı telefonlar için çıkarılan adım sayar özellikli uygulama ile yürünülen yol oranında ağaç dikiliyor.

Hızla değişen dünyada yeşilin sayısı da hızla azalıyor. Artan nüfus çevreye karşı duyarsızlaştıkça ormanlarımız yani nefes almak için ihtiyacımız olan akciğerlerimiz yok ediliyor.

Her ne kadar doğayı sevenler doğanın yıkımına dur dese de daha çok insanın bilinçlenmesine ve etrafına dikkatli gözlerle bakmasına ihtiyacımız var. Serinlemek için ihtiyaç duyduğumuz ağaçlarımızın gölgesi beton binaların yapaylığına dönüşüyor.

Eğer çevre konusunda birlik olup ormanlarımızı koruyamaz ve yok edilen ormanlarımız yerine el ele verip yeni fidanlar dikmezsek gelecek nesillerin yeşilden haberi olmayacak, ormanlar sadece boyama kitaplarında yeşile bürünecek ne yazık ki…

Peki çevre konusunda güzel adımlar atılmıyor mu? Çevre konusunda duyarlı olan firmalar çevreyi korumak için yeşil adımlar atıyor. Jotun Yeşil Adımlar‘ı duydunuz mu? Duymadıysanız sizi bilgilendirelim.

Jotun Boya‘nın başlattığı Yeşil Adımlar kampanyası, yürüdüğünüz 4 km’lik her yeni yol için bir ağaç, yürünmüş olan 6 km’lik yol için bir ağaç dikiyor ve 50 bin kilometre yolun yürünmesiyle 10 bin ağaç dikmeyi hedefliyor. Böylece Balıkesir Gönen‘de oluşturacağı Jotun Hatıra Ormanı ile karbon salınımını önlemeyi amaçlıyor.

Sizler de İOS ve Android tabanlı cihazlarınızdan bu uygulamayı indirerek yeni bir orman için yeşil bir adım atmayı unutmayın.

Proje 15 Mayıs-31 Temmuz 2017 tarihleri arasını kapsamaktadır.

YORUMLAR
  Üniversiteye girişte yeni sınav sistemi nasıl olacak? - Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hakkında her şey
Üniversiteye girişte yeni sınav sistemi nasıl olacak? - Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hakkında her şey