A24.com.tr » yaşam » İstanbul'da FETÖ operasyonu

İstanbul'da FETÖ operasyonu

İstanbul'da FETÖ operasyonu

Fethullahçı Terör Örgütü'ne "himmet" adıyla maddi destek verdikleri tespit edilip haklarında gözaltı kararı çıkarılan 55 şüpheliden 35'i yakalandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması operasyonlarına devam ediyor.

Başsavcılığın yürüttüğü soruşturma kapsamında, FETÖ'ye "himmet" adı altında finansal destek sağladıkları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı çıkarılan 55 kişiden 35'i yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 85 ekiple 57 adrese gerçekleştirdiği eş zamanlı operasyonda, 10 Temmuz 2014'te Atatürk Havalimanı'ndan Tanzanya'ya yüklü miktarda para çıkardıkları belirlenen iş adamları Hakan G, Abdullah Yıldırım D, Ferhat E, Gürkan Z. ve Saffet Ö. ile Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarında çalışan 2 hava trafik kontrolörünün de aralarında bulunduğu 35 şüpheli gözaltına alındı.

ByLock ve Kakao gibi şifreli mesajlaşma programlarını kullanan şüphelilerden 11'inin yakalanması için çalışmalar sürerken, 9'unun ise yurt dışında olduğu tespit edilmişti.

Örgüt adına toplanan paraların, Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarındaki bazı hava trafik kontrolörlerinin yardımıyla söz konusu iş adamları tarafından Afrika ve Asya ülkelerine kaçırıldığı ortaya çıkarılmıştı. 

YORUMLAR
  Ünlü isimlerin kendileri kadar basın önünde olmayan çocukları
Ünlü isimlerin kendileri kadar basın önünde olmayan çocukları