A24.com.tr » dünya » İsrail'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Osmanlı Devleti yanıtı

İsrail'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Osmanlı Devleti yanıtı

İsrail'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Osmanlı Devleti yanıtı

İsrail, Mescid-i Aksa'ya metal dedektörlerin yerleştirilmesiyle başlayan gerilim sonrası Osmanlı Devleti'ni hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine tepki gösterdi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın Twitter hesabından yapılan açıklamada Erdoğan’ın bu sözleri ‘absürt, dayanaksız ve çarpıtılmış’ diye nitelenirken, “Kendi ülkesinin zor sorunlarıyla ilgilense daha iyi olur” dendi.

Kudüs’ün Yahudilerin başkenti olmaya devam edeceği belirtilen açıklamada “Osmanlı İmparatopluğu günleri geçti. Geçmişin tam aksine, Kudüs’teki yönetim güvenliğe, serbestliğe, ibadet özgürlüğüne ve tüm azınlıkların haklarına saygılıdır. Cam saraylarda yaşayanlar, atılan taşlara karşı dikkatli olmalı” ifadeleri kullanıldı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan, partisinin grup toplantısında, “Osmanlı’nın elinden çıkmasıyla başlayan Kudüs’ün sıkıntılı günlerinin bölgede İsrail devletinin kuruluşuna yönelik hadiselerle birlikte adeta kabusa dönüştü. Müslümanların Mescid-i Aksa’ya girişini zorlaştırmak için her türlü yola başvuran İsrail yönetiminin, işi Harem bölgesini Müslümanlara yasaklayarak fiili işgale kadar götürmesi bardağın taşmaya başladığının işaretidir” ifadelerini kullanmıştı. 

YORUMLAR
  Tüm zamanların en iyi Hint filmleri (Bollywood sineması)
Tüm zamanların en iyi Hint filmleri (Bollywood sineması)