A24.com.tr » dünya » İngiltere Başbakanı May: Terör saldırısı

İngiltere Başbakanı May: Terör saldırısı

İngiltere Başbakanı May: Terör saldırısı

İngiltere Başbakanı Theresa May, dün gece Manchester kentindeki konser alanında meydana gelen ve çok sayıda kişinin ölümüne neden olan patlamanın terör saldırısı olduğunu açıkladı.

İngiltere Başbakanı Theresa May, patlamanın ardından bir açıklama yaptı ve olay ile ilgili olarak "korkunç bir terör saldırısı" ifadesini kullandı. May, "Polisin terör saldırısı olarak değerlendirdiği olay ile ilgili tüm detayların aydınlatılması için çalışılıyor. Kalbimiz hayatını ve yakınlarını kaybedenler ile birlikte" dedi. İngiltere Başbakanı ayrıca sabah saatlerinde bir acil durum toplantısı düzenleyeceklerini duyurdu.

İLGİLİ HABER İngiltere'de patlama: Çok sayıda ölü var İngiltere'de patlama: Çok sayıda ölü var

Seçim çalışmasını durdurdu

Öte yandan Başbakanlık kaynakları, May'in gelecek ay ülkede yapılacak erken genel seçim için yürüttüğü seçim kampanyasını askıya aldığını ve son gelişmelerle ilgili bugün gerçekleştirilecek acil kabine toplantısına başkanlık edeceğini duyurdu.

Manchester'ın Belediye Başkanı Andy Burnham Twitter'dan yaptığı açıklamada "Kalbim yakınlarını kaybedenlerle beraber, cesur acil servisimizi takdir ediyorum. Muhteşem şehrimiz için korkunç bir geceydi" dedi.

İLGİLİ HABER İngiltere'deki patlama anı kamerada İngiltere'deki patlama anı kamerada

YORUMLAR
  Mart ayının gelmesine sevinen kedilerden 12 Caps
Mart ayının gelmesine sevinen kedilerden 12 Caps