A24.com.tr » yaşam » İltica ne demek, nedir nasıl yapılır? İşte yanıtı...

İltica ne demek, nedir nasıl yapılır? İşte yanıtı...

İltica ne demek, nedir nasıl yapılır? İşte yanıtı...

15 temmuz darbe girişiminden sonra hakkında gözaltı kararı bulunan FETÖ üyelerinin yabancı ülkelere yaptığı iltica nedir? Nasıl yapılır?

 Haklarındaki soruşturmalardan kaçmak ve yakalanmamak için türlü yolları deneyen FETÖ üyeleri adaletten kaçarak yabancı ülekere sığınarak iltica etmeye çalıştı.

Ülkeden kaçmayı başaran FETÖ üyelerinden bazıları ise geride kalanlara sosyal medya üzerinden akıl verdi.  Ülkeden nasıl kaçılır sorusuna şu şekilde cevap ”Siyasi sığınmacı olmak için, gerekli şartları soran arkadaşlar: ABD'ye giriş yapmadan, siyasi sığınmacı olamazsınız"

Yapmaya çalıştıkları veya yardımcı oldukları terör darbe girişiminden sonra iltica yollarını arayan FETÖ'cüler sosyal medya üzerinden iiltica hesapları açarak suç ortaklarına adeta bilgi verdi. 

İLTİCA NEDİR?

Kelime anlamı olarak sığınma demektir. Başka bir deyişle bir kişinin başka bir ülkeye sığınma talebi demektir. Eğer bu sığınma talebi kabul edilirse o kişi mülteci kabul edilir.

Bir kişinin iltica talebinde bulunabilmesi için kendi devletine karşı  insan hakları normlarını ağır biçimde ihlal eden suç işlememiş olması gerekmektedir. 

 

YORUMLAR
  Melekler'den Sevgililer Günü tavsiyeleri
Melekler'den Sevgililer Günü tavsiyeleri