A24.com.tr » medya » Hürriyet'in 'Karargah rahatsız' haberine soruşturma

Hürriyet'in 'Karargah rahatsız' haberine soruşturma

Hürriyet'in 'Karargah rahatsız' haberine soruşturma

Hürriyet Gazetesi'nde cumartesi günü Ankara Temsilcisi Hande Fırat imzasıyla çıkan "Karargah rahatsız" başlıklı haber hakkında, İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açıldı.

Hafta sonunundan bu yana eleştiri oklarının hedefi olan Hürriyet gazetesi hakkında soruşturma açıldı.

Hürriyet gazetesinin, Cumartesi günü yayımladığı, "Karargah rahatsız" manşeti için soruşturma başlatıldı. Soruşturma Bakırköy Cumhuriyet başsavcılığınca başlatıldı.

Gazetede, Cumartesi günü yayımlanan haberde, Karargahın yani Genelkurmay Başkanlığının, TSK mensuplarına başörtüsü serbestliği getiren düzenlemesinden dolayı rahatsız olduğu belirtiliyordu.

Haber, darbe gecesi cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajını Türkiye'ye duyuran Hande Fırat'a yaptırılmıştı. Genelkurmay Başkanı Akar'ın özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan ile olan uyumunu dikkate alan analistler söz konusu haberi, Karargah içindeki bir grubun Akar ile Erdoğan'ın arasını açmaya çalıştığı şeklinde yorumluyor.

Diğer taraftan 22 Şubat'ta kamuoyuna açıklanan ve TSK personeline başörtüsü serbestliği getirildiği yönündeki haberlerin mevzuat dayanağı hala yürürlüğe konulamadı.

HANDE FIRAT'TAN YANIT

Hande Fırat, o haberini bugün çıktığı CNN Türk canlı yayınında savundu...

Haberi doğru düzgün okunmadan kendisine ve Doğan Grubu'na yüklenildiğini savunan Hande Fırat canlı yayında şunları söyledi:

“Haberlerin içini doğru düzgün okumuyoruz. Biz Genelkurmay Başkanlığı’na görüşlerini sorduk. Haberin ayrıntısı okunmadığı için gözden kaçtı. Biz Hürriyet gazetesi ve Doğan Grubu olarak demokrasiye sahip çıkmaya devam edeceğiz.”

YORUMLAR
  İşte Milli futbolcuların aldıkları primler!
İşte Milli futbolcuların aldıkları primler!