A24.com.tr » yaşam » Hrant Dink davasında belgeler açıldı

Hrant Dink davasında belgeler açıldı

Hrant Dink davasında belgeler açıldı

Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 38 kişinin yargılandığı davanın 12. duruşması başladı. Yargılananlar arasında Ramazan Akyürek, Coşgun Çakar, Ali Fuat Yılmazer'de bulunuyor.

Hrant Dink davasının 12. duruşmasında 38 kişi yargı karşısına geçti.

Hrant Dink suikastiyle ilgili ihmali bulunduğu ileri sürülen kamu personelinin yargılandığı davanın sanıklarından dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Mehmet Ayhan, yardımcı istihbarat elemanı Erhan Tuncel'in savcılığa verdiği yalan ifadeler sonucu sanık olduğunu ileri sürdü. Erhan Tuncel'in tetikçi olarak Ogün Samast'ın adını bildirmediğini ileri süren Ayhan, Fetullah Gülen Terör Örgütü ile de bir bağının bulunmadığını söyledi.
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink Cinayeti'ne ilişkin 2'si tutuklu 35 sanıklı davanın 12. duruşmasında, dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Mehmet Ayhan savunmasını yaptı. Kürsüye gelen Mehmet Ayhan "Tarafıma yüklenen suçların çoğunun Erhan Tuncel'in savcılığa verdiği ifadelerden oluştuğu anlaşılmaktadır. Erhan Tuncel'in verdiği ifadenin yalan yanlış olduğu, tutarsız olduğu da artık aşikardır" dedi. Kendisiyle ilgili suçlamalara cevap veren Ayhan, "Ağustos 2005'te Trabzon'da göreve başladım. Erhan Tuncel'in elemanlaştırıldığı dönemde Trabzon'da görevli olduğum düşünülerek sanık yapılmışım. Erhan Tuncel'in yardımcı istihbarat elemanı olduğu 24 Kasım 2004'te Diyarbakır'da görevliydim. Benim tüm gizli görüşmelere katıldığım ifadesi yanlıştır" şeklinde konuştu.


"BU SEBEPLE (ERHAN TUNCEL İLE) İRTİBAT KESİLMEMİŞTİR"

Yardımcı istihbarat elemanlarının, emniyetle ilişki kesme şartlarını detaylı olarak anlatan sanık Ayhan, "Eleman bir süre takip edilir. Elemanla ilişik kesildiğinde 'Görüşülmeyeceği' ifadesi genelgede yok... Elemanın ilişkisi kademeli olarak kesilir. İlişik kesildikten sonra yardımcı istihbarat elemanıyla yapılan görüşmeler ya da takip edilmesi kişisel tercih değildir, üstlerden aldığım karar ile uygulanmıştır. Bu sebeple (Erhan Tuncel ile ) irtibat kesilmemiştir. İddianamede bahsedilen telefon şahsi değildir, elemanlar ile yapılan telefondur" şeklinde konuştu.

"ERHAN TUNCEL BİZE OGÜN SAMAST ADINI BİLDİRMEDİ"
"Yasin Hayal'in tetikçi arayışı gizlenmiştir" şeklindeki iddiaya da cevap veren Ayhan, "Erhan Tuncel'in bize Ogün Samast'ın ismini verdiği iddiası gerçek dışıdır. Erhan Tuncel, cinayetle Yasin Hayal'in bir ilgisinin olmadığını, kafede olduğunu gidip görebileceğimizi söyledi. Babası, olaydan sonra Ogün Samast'ın adını ilk kez duyurmuştur. Erhan Tuncel ise Ogün Samast'ı tanımadığını söylemiş, bize bilgi vermemiştir. Erhan Tuncel'in gözaltına alındığı ve 9 memurun imzasının bulunduğu tespit tutanağı ile bu sabittir. Erhan Tuncel ifadesinde; 'Ogün Samast'ın adını hiç söylemediğim için o gün de hiç söylemedim" diyor. Erhan Tuncel bize Ogün Samast adını bildirmedi" diye konuştu.

 

YORUMLAR
  Gigi Hadid'inn bulunmadığı Çin’in Shanghai kentinde düzenlenecek Victoria's Secret Fashion Show'a sayılı günler kaldı...
Gigi Hadid'inn bulunmadığı Çin’in Shanghai kentinde düzenlenecek Victoria's Secret Fashion Show'a sayılı günler kaldı...