A24.com.tr » teknoloji » Hırsızları artık iPhone yakalayacak

Hırsızları artık iPhone yakalayacak

Hırsızları artık iPhone yakalayacak

Amerikalı teknoloji devi Apple, yeni bir patent alma peşinde. Şirket eğer bunu gerçekleştirirse, akıllı telefon pazarının en popüler telefonlarından iPhone, artık hırsızlara korku salacak.

Apple, telefonunuzu çalan hırsızları tanımlayıp bulmanıza yardımcı olacak, bunun için iPhone'un sensörlerinden faydalanan bir sistem geliştiriyor. Patenti alınan işlev, Android'deki yanlış parola girildiğinde yüzünüzün fotoğrafını çeken üçüncü parti kilit ekranları gibi çalışıyor.

Ancak Apple'ın işlevi yalnızca hırsızın fotoğrafını çekmekle kalmıyor, AppleInsider'a göre saat, konum, ses, ivmeölçer verileri, video ve hatta basınç verilerini kaydediyor. Firma, tüm bu verilerin hırsızı kıskıvrak yakalamayı kolaylaştıracağına inanıyor. Bununla birlikte bu verilerin nasıl saklanacağı konusu, yeni gizlilik endişelerine neden olabilir. Patent, kaydedilen veriler arasında basılan tuşları da sayıyor ve tüm bunların harici bir veritabanında depolanmasından bahsediyor.

İşlev gerçeğe dönüşürse, onun gizlilik ve güvenlik yönünden yeni sıkıntılar doğurmayacağı konusunda kullanıcıları ikna etmesi gerekecek. 

YORUMLAR
  Türkiye’nin en genç liderleri (40 yaşın altındaki 40 genç listesi)
Türkiye’nin en genç liderleri (40 yaşın altındaki 40 genç listesi)