A24.com.tr » yaşam » Hicri yılbaşı ne demek, okunacak dualar ve mesajlar

Hicri yılbaşı ne demek, okunacak dualar ve mesajlar

Hicri yılbaşı ne demek, okunacak dualar ve mesajlar

İslam dünyasının yeni yılın başlangıcı olarak kabul edilen 'Hicri Yılbaşı' bugün itibarityle başladı. Peki Hicri Yılbaşı ne demek, hangi dualar okunmalı ve gönderilecek mesajlar neler?

Müslüman aleminin 'yılbaşı' olarak kabul ettiği Hicri Yılbaşı başladı. Yurdumuzun dört bir yanındaki inanan vatandaşlarımız Hicri Yılbaşı ile ilgili bilgi almak ve Hicri Yılbaşı’nı sevdikleriyle paylaşmak için Hicri Yılbaşı mesajları arıyor. Bizler de sizler için Hicri Yılbaşı ile ilgili tüm bilgileri derledik…

HİCRİ YILBAŞI NE DEMEK?

Peygamberimizin, Mekke'den Medîne'te hicretinin başlangıç kabul edildiği seneye “Hicrî Yıl” denir. Burada, ayın hareketi esas tutulduğu için, “Hicrî-Kamerî Sene” veya “Sene-i Kameriyye” de denir. Hicri takvim, Miladi takvim gibi 12 ay esasına dayanır. Hicri takvimin başlangıcı Muharrem ayı, sonu ise Zilhicce ayıdır. Hicri takvimde geçen ay isimler şöyledir; Muharrem, Safer, Rebîul-evvel, Rebiülahir, Cemazilevvel, Cemazilahir, Receb, Şaban, Ramazân, Şevval, Zilkade, Zilhicce.

HİCRİ YILBAŞI'NDA EDİLECEK DUALAR

Peygamber Efendimiz bir hadîs-i şerîfinde buyurdu ki:
“Bir kimse, Muharrem ayının ilk günü (yani hicri yılbaşında), aşağıdaki duayı 3 defa okursa, Allahü teâlâ o kimseyi, gelecek Muharrem ayına kadar bütün belâlardan emîn kılar.”
hicri yılbaşı

HİCRİ YILBAŞI MESAJLARI

* Bu yıl idrak ettiğimiz Hicret’in 1439. yıl dönümünün tüm insanlık için barışa, huzura ve hayırlara vesile olmasını diliyorum.
* Hepinizin hicri yılını kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.
* Hicri yenı yılımız ve Muharremi Şerif ayımız mübarek olsun…
* Hicri yılbaşı dolayısıyla birlik ile beraberliğin olduğu savaşlardan uzak; farklı din, dil ve ırklar ile bir arada barış ve huzur içinde yaşamasına vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum.
* Yeni hicri yılın tüm insanlığa ve ülkemize barış, mutluluk getirmesi dileğiyle yeni yılınız kutlu olsun.
* Hicri yılbaşını tebrik ediyor, yeni hicri yılın bütün İslam âlemine ve insanlığa barış, kardeşlik ve dayanışma ruhu getirmesini, İslam coğrafyasında akan kan ve gözyaşının dinmesine vesile olmasını, insanlığa yeniden hayat vermesini, hakka, hakikate, adalete, hayır ve iyiliğe vesile olmasını diliyorum.
* Hicri Yılınız hayırlara vesile olsun… Sağlık, huzur ve mutluluğunuz daim olsun. Rabbim, bütün hastalara şifa, dertlilere deva olsun. Zamanımızı en güzel şekilde değerlendirmeyi nasip etsin.
* 1439 Hicri yılbaşımız, Muharrem ayı ve bu ayda idrak edeceğimiz Aşure gününün hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum
* Rabbim hicri yeni yılı tüm islam alemi için en güzel şekilde değerlendirmeyi ve her gününü razı olacağı amellerle yaşamamızı nasip etsin.
* Hicret; Allah'a ve O'nun kutlu elçisi rahmet peygamberine gönülden bağlılığın bir ifadesi, dostluğa, kardeşliğe, medeniyete, ilme ve irfana açılan yolculuğun hikâyesidir.
*Hicri yılbaşı ve muharrem ayının tüm İslam alemine barış, mutluluk ve huzur getirmesini dilerim.
* Allah’ım girdiğimiz hicri yeni yılda , İslamiyeti gerçek manası ile anlamayı ve layıkıyla yaşamayı tüm kullarına nasip etsin amin. Nice Güzel Yıllara….
* Yeni hicri yılın ümmeti Muhammed’e hayırlara vesile olması dileğiyle .Yeni yılınız kutlu olsun.

Türkçe Okunuşu

“Bismillâhirrahmânirrahîm. Elhamdü lillahi Rabbil-âlemîn. Ves-salâtü ves-selâmü alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âlihî ve sahbihî ecmaîn. Allahümme Entel-Ebediyyül-Kadîm. El-Hayyül-Kerîm. El-Hannânül-Mennân. Ve hâzihî senetün cedîdetün, es”elüke fîhel”ısmete mineş-şeytânir-racîm, vel-avne alâ hâzihin-nefsil-emmâreti bis-sûi vel-iştigâle bimâ yukarribünî ileyke, yâ zel-celâli vel-ikrâm, bi-rahmetike yâ erhamer-râhimîn. Ve sallallahü ve selleme alâ seyyidinâ ve nebiyyinâ Muhammedin ve alâ âlihî ve sahbihî ve Ehli beytihî ecmaîn.”

Türkçe Anlamı

Rahman ve Rahîm Allâh'ın adıyla.. Hamd, âlemlerin rabbi olan Allâh'a mahsustur. Salât ü selâm da Pey-aamber Efendimize, ehl-i beytine ve bütün ashabına olsun. Ey Rabbim, sen ebedî, ezelî, hayy, kerîm, hannân, mennânsın. Bu gelen, yeni bir yıldır. Ya Rabbi, kovulmuş şeytanın şerrinden bu yıl muhafaza olmayı istiyorum. Ve içimde, bana kötülüğü emreden nefsimle mücadelemde senden yardım diliyorum. Beni sana yaklaştıracak meşguliyetleri bana nasîb et, ey celâl ve ikram sahibi Rabbim. Rahmetinle, ey Merhametlilerin en merhametlisi… Efendimiz Muhammed-sallâllâhu aleyhi ve sellem-‘e, onun âline, ashabına ve bütün ehl-i beytine salât olsun.. 

YORUMLAR
  Dünya gündemine oturan Instagram fenomeni genç kadın makyaj yaparak mı böyle görünüyor?
Dünya gündemine oturan Instagram fenomeni genç kadın makyaj yaparak mı böyle görünüyor?