A24.com.tr » yaşam » Hedef Merkel'in eşi miydi?

Hedef Merkel'in eşi miydi?

Hedef Merkel'in eşi miydi?

Bursa'da önceki gün düzenlenen canlı bomba eyleminin hedefinin Almanya Başbakanı Angela Merkel’in eşi Prof. Dr. Joachim Sauer' olduğu iddia edildi. Zira Sauer bomba patladığında Bursa'daydı.

Bursa'da yaşanan canlı bomba saldırısına dair pek çok iddia ortaya atılıyor. Bunlardan biri de Almanya Başbakanı Angela Merkel’in eşi Prof. Dr. Joachim Sauer'in de aynı gün kente gelmesi nedeniyle hedeflerden biri olabileceğine dair.

Sözcü gazetesinin iddiasına göre, Bursa Teknik Üniversitesi’nin (BTÜ) ev sahipliğinde İstanbul Üniversitesi ve Kataliz Derneği işbirliği ile düzenlenen Uluslararası Kataliz Konferansı için kente gelen Sauer de bu saldırının hedefi olabilir. Ancak bu iddiaya dair somut bir bilgi yok.

Sauer'in de katıldığı ve petrokimya devi şirketleri de bir araya getiren kongreye Prof. Dr. İr. K.P. De Jong, Prof. Dr. Ümit Özkan, Prof. Dr. Fabrizio Cavani, Dr. Volkan Değirmenci, Yrd. Doç. Dr. Alper Uzun gibi önemli isimler katılıyor. 28

Kongre 30 Nisan gününe kadar devam edecek. Kongrenin ana konuları arasında sürdürülebilir enerji ve alternatif yakıtlar için katalizörler, yenilenebilir kaynakların dönüşümü, hava ve su kirliliği kontrolünde kimyasal metotlar, petrol rafinasyonu ve petrokimyada yeni katalitik yaklaşımlar gibi günlük hayatı etkileyen konular ele alınıyor.

YORUMLAR
  Tokyo Otomobil Fuarı'na damgasını vuran konsept araçlar...
Tokyo Otomobil Fuarı'na damgasını vuran konsept araçlar...