A24.com.tr » sağlık » Hastanelerdeki sıkıntılar bugün de devam ediyor

Hastanelerdeki sıkıntılar bugün de devam ediyor

Hastanelerdeki sıkıntılar bugün de devam ediyor

Son 10 yılda büyük bir ilerleme olmasına rağmen vatandaşların hastanelerde çektiği eziyet ve sıkıntılar yok değil. Günümüzde de bir çok sorunla karşı karşıya kalınabiliyor.

  Vatandaşlar hastanelerde yaşadığı sıkıntıları dile getiriyor.

ÇOCUK ACİLE BEBEK ARABASI İLE GİRMEK YASAK!

Sebebi bilinmiyor. Bağcılar Devlet Hastanesi Çocuk Acil Servisi’ne bebek arabasıyla girmek yasak. Çocuklarını acil tedaviye getiren anne babalar muayene bitene kadar çocuklarını kucaklarında taşımak zorunda kalıyor.

ASANSÖR YETMİYOR

Halkalı’daki Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi ise büyüklüğü ile göz dolduruyor. Ancak servislerin yoğunluğuna yetersiz asansörler de eklenince, hastalar yangın merdivenlerinden tedavi olacakları polikliniklere çıkmak zorunda kalıyor.

SİGARA İÇMEK YASAK AMA…

Bir dikkat çeken görüntü de Şişli Etfal Hastanesi’nden… Hastanede pek çok sigara içme alanı var. Ama başta personel, üstelik hastaların giriş çıkış yaptığı kapının ve sigara içilmez levhasının altında sigara içiyor.

İHBARLAR DEVAM EDİYOR
Fırat Üniversitesi Hastanesi’den sabah 7’de fotoğraf gönderen vatandaş “uzun kuyruğa bakın. Bilhassa nöroloji, göz ve üroloji bu halde” diyor. Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören bir hasta ise 4 adet kolonoskopi cihazından sadece 2’sinin çalışıyor olmasıyla mağduriyet yaşadıklarını belirtiyor. 3 aydır tamir edilmeyen cihazlar nedeniyle mağdur olduğunu belirten vatandaş “Sağlık Bakanlığı’na şikayetçi olduk ama sonuç alamadık. Sağlıkta devrim yaptılar” diyor.

TELEFONLA RANDEVU ALMAK MÜMKÜN DEĞİL

İstanbul’dan bir vatandaş ise şöyle diyor; “Benim sorunum Kanuni Sultan Süleyman Eğitim Araştırma Hastanesi’yle. Oğlum otizm hastası metobolizma bölümünün yaklaşık 1.5 yıldır takipli hastası. Her 3 ayda bir kan vermesi gerekiyor ve kan değerlerine göre diyet uyguluyorduk ve ilaç alıyorduk. Telefonla randevu almak mümkün değil. Ben 6 aydır gece gündüz randevu almak için uğraşıyorum fakat hep dolu. Ne yapacağımızı bilemez olduk”.

KANSER HASTALARI KAĞIDA İSİMLERİ YAZIYOR

Bir hasta yakını ise kanser hastalarının yaşadıklarını yazmış. “Çapa Tıp Fakültesi Onkoloji binasında sabahın saat 5 ve 6’sında kanserli hastalar doktordan randevuları olmasına rağmen orada kendilerince kağıda isim yazarak sıra yapıyorlar. Hastalar orada sabahın köründe perişan haldeler. Uyuyanı, oturamayanı bin bir rahatsızlık. Bu sıkıntılarıyla birlikte sabah saat 7 olunca tekrar koşturup koridorda sıra kapma mücadelesine giriyorlar. Yürümekten bile imtina eden yatalak kanser hastaları sanki orada kaderlerine bir nevi terk ediliyor” diyor.

HASTANEDE REFORM BUDUR

Adana Askım Tüfekçi Devlet Hastanesi’nden bir hasta uzun kuyruk fotoğrafı göndermiş. “Hastanede reform budur” diyor. Bir başka şikayetçi ise “Haziran ayında Hacettepe Diş Hastanesi’nden randevu aldım dolgu için. Aylardır sadece cuma verdikleri randevuyu alamıyorum. Sekizde başlayan aramada telefon dokuza kadar düşmüyor. Daha önce de gastroenteroloji randevusu alamamış çölyak hastalığım için tanıdık bulup aldırmıştım” diyor.

RANDEVU İÇİN 6 AY SONRAYA RANDEVU!

Kayseri’den yazan bir mağdur ise “Kayseri Erciyes Üniversitesi’nde diş hekimliği ortodonti bölümünde muayene ve tedavi için 6 ay sonrasına gün veriliyor. 6 ay sonra gelin randevu almak için diyorlar ve 6 ay bitti sonra gittik 2 yıl sonraya gün verdiler o da biz sizi ararız diye” şikayetini dile getiriyor.

4 YIL ÖNCE 4 YIL SONRA

Osmaniye Devlet Hastanesi’nden ise iki fotoğraf geldi. Vatandaş kan verme kuyruğunda 4 yıl önce ve 4 yıl sonra çektiği fotoğrafları göndermiş. “Durum daha da kötü” diyor.

OTURACAK YER OLMAYINCA

Ankara Numune Hastanesi’nden ise ilginç bir fotoğraf geldi. Hastane’de kalabalıktan oturucak yer bulamayan bir hasta temizlik aracının üzerinde sıra bekliyor.

YORUMLAR
  Kadir İnanır ile özdeşleşen bir olgu: Kadirzm ne demek?
Kadir İnanır ile özdeşleşen bir olgu: Kadirzm ne demek?