A24.com.tr » sağlık » Hamileyken ananas tüketmek faydalı

Hamileyken ananas tüketmek faydalı

Hamileyken ananas tüketmek faydalı

Sağlık için oldukça faydalı bir meyve olduğu bilenen ananasın, hamile kadınlar için de yararlı olduğu bilenen bir gerçek.

 Ancak hamileliliğin daha hassas bir dönem olduğunu düşünürsek, bu dönem için faydaları da yine saymakla bitmiyor.

Ananas anneye de bebeğe de faydalı
Ananas vücutta biriken fazla ödemin atılmasında etkili bir meyvedir. Özellikle hamilelikte anne adaylarının yaşadığı el ve ayaklardaki şişkinlik problemi için oldukça faydalıdır. Ayrıca içeirğinde bulunan A, B ve C vitaminleri ile magnezyum, kalsiyum ve potasyum sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu da anne adayları ve bebekleri için sağlıklı bir süreç demektir.

Hamilelerin kazbızlık için çözümü

Yapılan araştırmalarda ananas tüketen anne adaylarının hamileliği süresince kabızlık problemi yaşamadığı gözlenmiştir. Çünkü ananasın bağırsak çalıştırıcı özelliği vardır. Küçük bir püf noktası da ekleyelim. Kabızlık problemi için ananas tüketecekseniz mutlaka meyve halinde tüketiniz. Çünkü bu durumda ananası yemek suyunu içmekten daha faydalıdır. Bu arada eğer ananas suyu tüketmek isterseniz kesinlikle taze sıkılmış olmasına dikkat etmelisiniz. Bu öneri elbette bütün meyveler için geçerli.

Ananas strese iyi geliyor

Ayrıca ananas tüketimine dikkat etmek hamilelikte stresi de gideriyor. Böylece daha sağlıklı ve rahat bir doğum gerçekleşebiliyor.

Hamilelikte sağlıklı bir süreç yaşamak için haftada bir ananas tüketimi çok önemli. Fazla tüketimin de faydasından çok zarar oluşturacağını unutmayalım.

YORUMLAR
  Banu Alkan'dan şaşırtan açıklama: Evleniyorum!
Banu Alkan'dan şaşırtan açıklama: Evleniyorum!