A24.com.tr » kadın » Hamilelikte mide bulantısı ne zaman başlar news

Hamilelikte mide bulantısı ne zaman başlar news

Hamilelikte mide bulantısı ne zaman başlar news

Gebelik döneminde en fazla zorlanılan ve şikayet edilen konulardan biri olan mide bulantıları ve kusmalardır. Peki hamilelikte mide bulantısı ne zaman başlar, mide bulantısı nasıl geçer?

 Hamilelik döneminde kadınların korkulu rüyası haline gelen mide bulantıları hakkında merak ettikleriniz haberimizde.

Hamilelikte en fazla şikayet edilenlerden biri de mide bulantısı ve kusmalardır. Peki hamilelikte mide bulantısı ne zaman başlar, çözümleri nelerdir?Hamilelikte mide bulantısı neden olur?Hamilelik belirtileri arasında ilk sıralarda bulunanlardan biri mide bulantılarıdır. Bu dönemde kendini gösteren bulantıların sebebi genellikle hormonal ve fiziksel değişikliklere bağlanmaktadır. Bulantılar yorgunluk, keskin kokular ve kan şekerinin düşmesiyle tetiklenebilir.Hamilelikte mide bulantısı ne zaman başlar?Hamilelikte mide bulantısı ve kusmalar genellikle ilk adet gecikmesinden birkaç gün sonra başlar. Bulantı şiddeti git gide artar ve gebeliğin 8. haftasında fazlasıyla kendisini hissettirir.Hamilelikte mide bulantısı ne zaman geçer?8. haftayı takip eden haftalarda yavaş yavaş azalan bulantı ve kusmalar, gebeliğin 12-14. haftasında sona erer. Bulantı ve kusma süreci ve şiddeti kişiden kişiye değişiklik gösterir.

Hamilelikte mide bulantısına çözümPeki günlük hayatı yaşanmaz hale geitren hamilelikte mide bulantısı nasıl geçer?- Mideniz boş kalmasın; çünkü boş mide, bulantı hissini daha da kötüleştiriyor. Günde üç ana öğün yerine az miktarlarda ama sık aralıklarla yiyin.- Aşırı yemek yemeyin.- Yemekten hemen sonra dişlerinizi fırçalamayın.- Sabah bulantıları için yataktan kalkmadan önce bir miktar tuzlu çubuk kraker yiyin.Birkaç dakika sindirilmesini bekledikten sonra yataktan yavaşça doğrulun.- Sizi rahatsız eden koku ve tatlardan uzak durun. Portakal suyu, süt, kahve ve çay genellikle bulantıyı kötüleştirir.- Susuz kalmayın, bol miktarda sıvı için. Bunun için gazsız ve taze hazırlanmış içecekleri tercih edin.- Sindirilmesi güç olduğundan bulantı meydana getiren yağlı ve kızartılmış besinlerden sakının.- Bulantınızı artırabilecekleri için ilk üç ayda demir hapları kullanmayın. İlk üç ay için bunları almak zaten şart değil.- İstirahat edin; stres ve yorgunluk bulantıyı kötüleştiriyor.Hamilelikte mide yanmasıKadınların gebelik döneminde şikayet ettikleri bir diğer konu da mide yanmasıdır. Mide yanması, gebelikte büyüyen rahim mideyi yukarı doğru iter, hem midede hem de yemek borusunda tonüs azalır ve sonuç olarak hastada göğüs bölgesinde yanma (pirozis) ortaya çıkar. Bu yanmanın önlenmesi için yatmadan 3 saat öncesinden itibaren su dışında yiyecek ve içecek almamak, yağlı yiyecekler tüketmemek, sigara içmemek önemlidir.Hamilelikte halsizlikHamilelikte halsizlik, gebeliğin ilk aylarında yoğun olarak görülür. Gebeliğin son aylarında da vücudun ağırlaşması, hareketlerin zorlaşması, alınan kilolar da halsizlik hissi ve iş yapmada zorluk benzeri yakınmalara neden olur.

YORUMLAR
  Time dergisine kapak olan 10 Türk
Time dergisine kapak olan 10 Türk