A24.com.tr » yaşam » Hakim savcıların mallarına tedbir kararı

Hakim savcıların mallarına tedbir kararı

Hakim savcıların mallarına tedbir kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe teşebbüsüne dair soruşturmadan önce ve sonra yurt dışına çıkan 3 bin 49 hakim ve savcının mallarına tedbir koyarak mal kaçırmalarını önledi.

HSYK'nın açığa aldığı  ve darbe soruşturması sonucu haklarında gözaltı kararı çıkarılan binlerce hakim ve savcının mallarına tedbir konulması talep edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, nöbetçi sulh ceza mahkemesine yapılan başvuruda, Ceza Muhakemesi Kanunu’nun (CMK) 128. maddesi gereğince, şüpheli hakim ve savcıların taşınmazlarına, ulaşım araçlarına, banka veya diğer mali kurumlardaki her türlü hesaplarına, her türlü hak ve alacaklarına, kıymetli evrakına, ortağı bulunduğu şirketteki ortaklık paylarına, kiralık kasa mevcutlarına ve diğer mal varlığı değerlerine tedbir konulması talep edildi.

Edinilen bilgiye göre darbe girişimiyle ilgili soruşturma öncesi ve sonrasında yurtdışına kaçan veya yakalanamayan bazı hakim ve savcılar hakkında daha MASAK raporu alınmadan önce vekaletle mal kaçırma girişiminde bulunulduğunun tespit edildiği, bu nedenle mahkemeden böyle bir tedbir talebinde bulunulduğu öğrenildi.

RAPOR ALINMASI ŞART

CMK’nın 128. maddesinde “Soruşturma veya kovuşturma konusu suçun işlendiğine ve bu suçlardan elde edildiğine dair kuvvetli şüphe sebebi bulunan hallerde, şüpheli veya sanığa ait; taşınmazlara, kara, deniz veya hava ulaşım araçlarına, banka veya diğer mali kurumlardaki her türlü hesaba, gerçek veya tüzel kişiler nezdindeki her türlü hak ve alacaklara, kıymetli evraka, ortağı bulunduğu şirketteki ortaklık paylarına, kiralık kasa mevcutlarına, diğer mal varlığı değerlerine el konulabilir” hükmü yer alıyor. 2014’te yapılan değişiklikle, tedbir kararı verilebilmesi için MASAK raporu alınması şart koşulmuştu.

YORUMLAR
  Ekmekte mide bulandıran sahtekarlık!
Ekmekte mide bulandıran sahtekarlık!