A24.com.tr » yaşam » Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılışında beklenmedik isim

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılışında beklenmedik isim

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılışında beklenmedik isim

Avrupa ile Anadolu yakasını 3. kez birbirine bağlayan dev proje Yavuz Sultan Selim Köprüsü, dün gerçekleştirilen törenle trafiğe açıldı. Devletin zirvesinin katıldığı törende sürpriz bir isim de vardı

Mühendislik tarihine geçen Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla açıldı.

Açılış töreninde, Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Al Halife, Bosna Hersek Başkanlık Konseyi Başkanı Bakir İzetbegoviç, Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif, Sırbistan Başbakan Yardımcısı Rasim Ljajic, Gürcistan Başbakan Birinci Yardımcısı Dimitri Kumsisihvili'nin yanı sıra çok sayıda ülkenin ulaştırma ve ekonomi bakanı da yer aldı. Öte yandan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın da törene katıldığı görüldü.

GEMİLER DURDURULDU

Sahil Güvenlik ile donanmaya bağlı gemiler Karadeniz girişinde ve boğazda devriye görevi yapmaya başladı. Boğazdan gemi geçiş trafiği de tören nedeniyle durduruldu.

31 AĞUSTOS GECESİNE KADAR BEDAVA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılışı için alana toplanan kalabalığa hitap etti. Konuşmasında vatandaşlara bir de müjde veren Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Ağustos gecesine kadar köprünün ücretsiz olacağını söyledi.

BAĞLANTI YOLLAR DA AÇILIYOR

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında İstanbul Boğazı'na inşa edilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün yanı sıra Odayeri-Paşaköy kesimi ile Mahmutbey-Odayeri, Reşadiye-Çamlık, Paşaköy-Sancaktepe bağlantı yolları da trafiğe açılıyor. 

YORUMLAR
  FBI katil ve sapıkların en çok hangi burçtan çıktığını açıkladı
FBI katil ve sapıkların en çok hangi burçtan çıktığını açıkladı