A24.com.tr » yaşam » Sonik patlamanın provasının Kayseri'de yapıldığı ortaya çıktı

Sonik patlamanın provasının Kayseri'de yapıldığı ortaya çıktı

Sonik patlamanın provasının Kayseri'de yapıldığı ortaya çıktı

15 Temmuz darbe girişimi akşamı İstanbul ve Ankara'da F16'ların yaptığı sonik patlamalarının provasının daha önce Kayseri'de yapıldığı ortaya çıktı.

 İstanbul ve Ankara'da 15 Temmuz'daki darbe girişiminde F16'ların alçak uçuşla gerçekleştirdiği sonik patlamanın provasının Nisan ayında Kayseri'de yapıldığı ortaya çıktı.

12 Nisan tarihinde Kayseri'de birçok yerde duyulan şiddetli gürültü ve patlamaya benzer ses, vatandaşlar arasında paniğe neden olmuş ve vatandaşlar şehirde canlı bomba saldırısı gerçekleştiğini zannederek büyük panik yaşamıştı. Yapılan araştırmalarda şiddetli gürültü ve patlama sesinin bir uçağın ses duvarını aşması sonrasında meydana gelen sonik patlama sonucunda ortaya çıktığı belirlenmişti.

TUTUKLANAN KOMUTANIN BİLGİSİ VARMIŞ
Kayseri'de provası yapılan sonik patlamadan, darbe girişimi sonrasında yapılan operasyonda gözaltına alınan ve tutuklanan Garnizon Komutanı Tümgeneral İsmail Yalçın'ın bilgisi olduğu ve gerekli kurumlara haber vermediği ortaya çıktı.

Kayseri'de büyük panik yaşanmasına neden olan sonik patlama olayından tam üç ay sonra 15 Temmuz akşamı darbe girişiminde bulunan askerlerin kullandığı uçaklar İstanbul ve Ankara'da alçak uçuş yaparak ses duvarını aşmış ve sonik patlama ile korku ve panik yaşanmasına neden olmuştu.

 

YORUMLAR
  Tüm zamanların en iyi Hint filmleri (Bollywood sineması)
Tüm zamanların en iyi Hint filmleri (Bollywood sineması)