A24.com.tr » teknoloji » Samsung'dan 250 TL'ye bilgisayar

Samsung'dan 250 TL'ye bilgisayar

Samsung'dan 250 TL'ye bilgisayar

Samsung, tüketicilerden yoğun ilgi gören ve piyasa fiyatı 15 TL olan küçük bilgisayar Raspberry Pi'ye rakip olmayı kafasına koydu.

Samsung, 15 TL'ye satılan en küçük bilgisayar olma özelliğine sahip Raspberry Pi'ye rakip olmak üzere. Fiyatı ise sadece 99 dolara (270 TL) satılacak olan yeni Samsung bilgisayarlar cihaz bakın ne işe yarayacaklar?

Nesnelerin İnternetine bağlı cihazları kontrol edecek

Samsung'un Geliştirici Konferans'ında duyurusunu yaptığı ARTIK10 bilgisayar modülleri, Güney Koreli şirketin Nesnelerin İnterneti konusunda fazlasıyla ciddi olduğunun bir işareti. Tizen 3.0 güncellemesiyle beraber işletim sistemi noktasında cihazları birbiri ile rahatlıkla konuşturmaya başlayan Samsung, ARTIK Cloud adında yeni duyurduğu bulut platformuyla da dikkatleri üzerine çekti. ARTIK 10 modülleri Nesnelerin İnternetine bağlanan tüm cihazların tek bir platform üzerinden kontrol edilmesini sağlayacak.

IoT (Internet of Things) ya da Nesnelerin İnterneti olarak hızla kabul görmeye başlayan yeni birbirine bağlı cihazlar eko sisteminde ciddi bir varlık göstermek isteyen Samsung, ARTIK bulut platformu ve modülleriyle kontrolü ele almak ve küresel olarak IoT kontrol devi olmak istiyor.

Bilgisayar modülünün teknik özellikleri ve fiyatı

ARM Cortex üzerinde A15x4@1.5GHz + A7x4@1.3GHz işlemcilerle donatılan ARTIK bilgisayar modülleri 2GB LPDDR3 belleğe sahipler. Modüler halinde genişleyen bile ARTIK platformu 3MP ve 30 fps kameralarla desteklenebiliyorlar. Ağ bağlantısı olarak da 802.11 a/b/g/n/ac alt yapısını kullanıyorlar. Hem USB 2.0 hem de USB 3.0 bağlantı kulanabilen nodüller HDMI ara birimine sahip. ARTIK Modülleri üzerine bir adet IP kamera da bağlanarak (720p – 1080p) güvenlik sistemi olarak da kulanılabiliyor.

Sabit bellek olarak microSD alt yapısına sahip olan ARTIK modülleri Rasperry Pi’gibi oldukça ufak ancak işlevsel olarak daha karmaşık işlerin üstesinden gelebilen ARTIK 10 bilgisayarlar 99 dolardan satılacaklar.  

YORUMLAR
  Gülşen Bubikoğlu'nun son hali büyük beğeni aldı
Gülşen Bubikoğlu'nun son hali büyük beğeni aldı