A24.com.tr » yaşam » Saldırıda ölenlerin sayısı 44'e çıktı

Saldırıda ölenlerin sayısı 44'e çıktı

Saldırıda ölenlerin sayısı 44'e çıktı

Atatürk Havalimanı'nda IŞİD'li teröristlerin düzenlediği canlı bomba saldırısında ölenlerin sayısı 43'e çıktı.

 Efkan Ala, Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen kanlı terör saldırısında ölü sayısının 44'e yükseldiğini açıkladı.

Ala yaptığı açıklamada, "Üç kişiden intihar eylemini gerçekleştirenlerden birisinin kimliği ve uyruğu belirlendi. Ölü sayısı 44, şu an da hastanede yatan 94 kişi var. Ölen 44 kişiden 19’u yabancıdır. Patlayıcılar RDX, TNT karışımı, fabrikasyon tipi patlayıcılar. Bu işin uzmanı olanlar bu bilgilerin çok önemli olduğunu bilirler. Konu çok kapsamlı olarak soruşturulmaktadır. Elde edilen verilen saldırıyı DAEŞ terör örgütünün gerçekleştirdiğini göstermektedir.

50 BİN KİŞİYE TERÖR YASAĞI

Dünyada da küresel teröre karşı en fazla mücadele eden bir ülkedir Türkiye. Dünden itibaren ABD’den İngiltere’ye, Almanya’dan Hollanda’ya kadar içişleri bakanları telefon ederek, mesaj göndererek bu acıyı bizlerle paylaşmışlardır. Suriye’deki topraklar çeşitli terör örgütlerinin yaşam alanı haline dönüştü. Sadece benim ülkeme teröristler gelmesin politikası işe yaramaz. 50 bin 177 kişiye bugüne kadar terör faaliyetleri ile ilgili Türkiye’ye giriş yasağı koyduk.

ARAMA TARAMA DEVAM EDİYOR

Şırnak Merkez, Sur ve Nusaybin ilçelerinde tam gün sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Arama tarama faaliyetlerine devam ediyoruz. 4 ilçede, Cizre, Silopi, İdil, Yüksekova’da sadece gece sokağa çıkma yasağı sürmektedir" dedi.

 

YORUMLAR
  İçerde dizisinden görkemli veda
İçerde dizisinden görkemli veda