A24.com.tr » eğitim » ODTÜ'de 24 yıl sonra bir ilk

ODTÜ'de 24 yıl sonra bir ilk

ODTÜ'de 24 yıl sonra bir ilk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde birkaç üniversiteye rektör atamıştı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ne ilk defa sandıkta 1. seçilen aday atanmadı.

Rektör seçimlerinin 1992 yılından beri seçimle belirlendiği ODTÜ'de ilk kez sandıktan 1. sırada çıkan isim rektörlüğe atanmadı. Erdoğan, ikinci sıradaki Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök'ü rektör olarak seçti.

9 YENİ ATAMA

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, önceki gün 9 üniversitenin rektör atamasını yaptı. Açıklanan listede ODTÜ, Gazi ve Cumhuriyet üniversitelerinde yapılan seçimlerde sandıktan birinci çıkan aday rektör olamadı. Atamalarda en dikkat çeken üniversite ODTÜ oldu.

(ODTÜ'nün yeni rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök)

CUMHURBAŞKANI 2. SIRADAKİ ADAYI SEÇTİ

12 Temmuz'da üniversitede yapılan seçimde 270 oyla birinci çıkan Prof. Dr. Nevzat Özgüven'in yerine, akademisyenlerin 117'sinin oyunu alan Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök rektör olarak atandı.

İLK KEZ YAŞANDI

Rektörlerin seçimle belirlenmeye başlandığı 1992 yılından bu yana ODTÜ tarihinde, ilk kez sandıktan ikinci çıkan aday rektör olarak atandı.

(Sandıktan birinci çıkan ancak atanamayan Prof. Dr. Nevzat Özgüven)

GEZİ BİLDİRİSİNE İMZA ATMIŞTI

MAYIS 2015'te ODTÜ Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölüm Başkanı olan Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, Kasım 2015'ten beri de Mühendislik Fakültesi Dekanlığı görevini yürütüyor. Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, 2013 yılında Gezi eylemlerine destek veren bildiriye imza atmıştı. 1960 doğumlu Kök, ODTÜ Petrol Mühendisliği mezunu. Doktorasını da ODTÜ'de yapan Kök, daha sonra Fransa Lyon'da Institiute National Des Sciences Appliquees, Laboratoire de Thermochimie Minerale'de 1993-94 yıllarında çalıştı.

11 ÜNİVERSİTEYE DAHA REKTÖR ATANACAK

Rektör ataması beklenen üniversiteler şöyle:

Boğaziçi, İstanbul Teknik, Ege, Dicle, Akdeniz, Ondokuz Mayıs, Dokuz Eylül, Adana Bilim, Gaziantep, Atatürk ve Fırat. 

YORUMLAR
  Mısırın faydaları
Mısırın faydaları