A24.com.tr » yaşam » Meteorolojiden güzel haber

Meteorolojiden güzel haber

Meteorolojiden güzel haber

Son günlerde boğucu sıcaklarla uğraşan Maramara'da Meteroloji'den alınan verilere göre, Pazartesi gününden itibaren yağışlı hava etkili olacak.

Hava sıcaklıklarında 1-2 derecelik düşmesi beklenirken yağışın özellikle perşembe günü şiddetini arttırması bekleniyor. Sıcaklıklar cuma gününden itibaren mevsim normallerine dönmesi bekleniyor.

BUGÜNÜN HAVA DURUMU

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey ve doğu kesimlerin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun doğusu ile Artvin çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Kuzey ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece; güney, iç ve batı kesimlerde 5 ila 9 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın kuzey ve batısı ile Kuzey ve Kıyı Ege’de kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu ve açık 34

İstanbul: Az bulutlu ve açık 33

İzmir: Az bulutlu ve açık, öğleden sonra yer yer parçalı bulutlu 38

Adana: Az bulutlu ve açık 37

Bursa: Az bulutlu ve açık 37

Antalya: Az bulutlu ve açık, öğleden sonra iç kesimleri yer yer parçalı bulutlu 38

Samsun: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra doğu ilçeleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

Erzurum: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, öğleden sonra yer yer parçalı bulutlu 39

YORUMLAR
  Bu basit testi çözün, 'içine kapanık mısınız, dışa dönük mü' öğrenin
Bu basit testi çözün, 'içine kapanık mısınız, dışa dönük mü' öğrenin