A24.com.tr » eğitim » Marmara Üniversite'sinde çok sayıda tasfiye

Marmara Üniversite'sinde çok sayıda tasfiye

Marmara Üniversite'sinde çok sayıda tasfiye

FETÖ'yle bağlantısı bulunanlara yönelik operasyonların arkası kesilmiyor. Marmara Üniversitesi'nde görev yapan 84 akademisyen hakkında görevden uzaklaştırma kararı verildi.

FETÖ/PDY soruşturmalarında en çok gözaltının gerçekleştiği alan olan eğitimde görevden almalar devam ediyor. Konuyla ilgili üniversite bir açıklama yaptı. 15 Temmuz'da Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) tarafından anayasal düzene karşı yapılan darbe teşebbüsü sonrasında 657 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin (KHK) yürürlüğe girdiği belirtildi.

KHK hükümleri ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının kararlarına istinaden, üniversitede görevli 84 akademik ve idari personelin görevden uzaklaştırıldığı kaydedilen açıklamada, "Marmara Üniversitesi Rektörlüğü tarafından alınan karara göre, FETÖ/PDY ile bağı, iltisakı veya irtibatı mevcut ya da anılan örgüte destek veya müzahereti bulunduğu şüphesi bulunan üniversite personeli, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 137. ve 140. maddeleri çerçevesinde açığa alındı." ifadelerine yer verildi. 

YORUMLAR
  Adriana Lima ile Metin Hara ilişkisinde büyük sürpriz!
Adriana Lima ile Metin Hara ilişkisinde büyük sürpriz!