A24.com.tr » teknoloji » LG 'Oled Ekran' için kararlı

LG 'Oled Ekran' için kararlı

LG 'Oled Ekran' için kararlı

Güney Koreli LG son zamanlarda bir çok firmanın yatırım yaptığı Oled (Esnek ekran) teknolojisi 1.4 milyar dolar ayırdı.

Son dönemde birçok üreticinin mobil cihazlarda OLED ekrana yönelmesi, OLED panel üretiminde lider üreticiler olan Samsung ve LG'nin yeni yatırımlar gerçekleştirmesini sağlıyor.

LG yayınladığı basın açıklamasıyla OLED ekran üretimine dev bütçeli bir yatırım gerçekleştireceğini duyurdu. Güney Kore'nin Paju şehrinde yer alanLG Display'e ait fabrika için gerçekleştirilecek 1.75 milyar dolarlık yatırımla esnek OLED ekran üretimi sağlanacak.

OLED PAZARI BÜYÜYOR

IHS DisplaySearch tarafından yayınlanan raporda esnek OLED ekran satışları bugün 59 milyon adet seviyesindeyken, 2020 yılına gelindiğinde ise pazarın büyüklüğü 416 milyon adete yükselecek.

Önümüzdeki yıl ya da 2018'de tanıtılacak iPhone modellerinde OLED ekrana geçiş yapılması bekleniyor. iPhone'lar için Samsung'un bir numaralı ekran tedarikçisi olması beklenirken, LG'nin de yine Apple'a OLED ekran tedariği sağlayacağı tahmin ediliyor.

Son dönem yatırımlarını LCD'den OLED ekran üretimine kaydıran LG, mobil pazarda henüz Samsung ile rekabet edecek noktada değil. Samsung, mobil OLED pazarın %95'ini elinde bulundururken, LG'nin ise şu ana dek daha çok TV pazarına odaklandığı görüyoruz.

LG'nin Paju'daki fabrikasına gerçekleştireceği yatırımlar, meyvesini 2018'in ikinci yarısında verecek. Fabrika tam kapasiteyle faaliyete geçtiğinde ayda 15 bin esnek OLED ekran üretebilecek.

YORUMLAR
  Ünlüler hangi semtlerde oturuyor?
Ünlüler hangi semtlerde oturuyor?