A24.com.tr » yaşam » KOSGEB'deki paralel operasyonunda 15 gözaltı

KOSGEB'deki paralel operasyonunda 15 gözaltı

KOSGEB'deki paralel operasyonunda 15 gözaltı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen paralel yapı operasyonunda, KOSGEB daire başkan yardımcılarının da aralarında bulunduğu 15 kişi hakkında gözaltı kararı çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, aralarında Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Müşaviri ve daire başkan yardımcılarının da bulunduğu 15 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Alınan bilgiye göre, Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu'nda görevli cumhuriyet savcısının talimatıyla, aralarında KOSGEB Müşaviri, daire başkanları, çalışanlar ve bazı firma görevlilerinin de olduğu 15 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

ŞÜPHELİLERDEN 2'Sİ FİRARİ

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, şüphelilerden 13'ünü gözaltına aldı. Şüphelilerden ikisinin ise firari olduğu, bu kişilerin yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

Gözaltına alınan 13 kişi Adli Tıp Kurumunda sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadeleri alınmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Şüpheliler, FETÖ üyesi olmak, kamu kurumu aleyhine dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırmak ve edimin ifasına fesat karıştırmakla suçlanıyor. 

YORUMLAR
  Hükümet MTV zam oranlarını yüzde 25'e çekti (Peki hangi araç sahibi ne kadar MTV ödeyecek?)
Hükümet MTV zam oranlarını yüzde 25'e çekti (Peki hangi araç sahibi ne kadar MTV ödeyecek?)