A24.com.tr » yaşam » Jirkiler FETÖ'ye karşı yürüdü

Jirkiler FETÖ'ye karşı yürüdü

Jirkiler FETÖ'ye karşı yürüdü

Şırnak Beytüşşebap'ta Jirki aşireti darbe girişimini protesto amacıyla Türk bayraklarıyla yürüyüş yaptı. Jirki aşireti Türkiye'nin en büyük aşiretlerinden olarak biliniyor.

Sık sık terörle anılan Beytüşşebap'ta, bölgenin en önemli aşiretlerinden Jirki aşireti, darbe girişimini ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyerek protesto etti.

Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’nde bir araya gelen yaklaşık 5 bin Jirki aşireti üyesi, 15 Temmuz darbe girişimini Kato Dağı eteklerinden ilçe merkezine ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyerek protesto etti.

Yürüyüşün son bulduğu Hükümet Konağı önünde aşiret üyelerini Beytüşşebap Kaymakamı Kadir Güntepe karşıladı. Yürüyüşe katılanlara teşekkürler eden Kaymakam Güntepe, "Paralel devlet yapılanması terör örgütü, TSK içinde göstermiş oldukları bu hainliği asla unutmayacağız. Ama unutmasınlar ki, bu halk oldukça kimsenin sırtı yere inmez" dedi.

Jirki aşiret lideri Tahir Adıyaman ise, 30 yıldır devletle beraber oldukları ifade ederek, 15 Temmuz darbesini kınadı.

Adıyaman, "Devlet bize ne derse onu yaparız. Biz bu devlet için hem PKK ile hem FETÖ ile mücadele yaparız. Ölüme kadar biz devlet yanlısıyız. Devletimiz ne derse onu yaparız" diye konuştu.

YORUMLAR
  Ne zaman öleceğim? sorusunun cevabını veren yapay zeka
Ne zaman öleceğim? sorusunun cevabını veren yapay zeka