A24.com.tr » yaşam » İstanbul Havalimanı saldırganlarının kimlikleri tespit edildi

İstanbul Havalimanı saldırganlarının kimlikleri tespit edildi

İstanbul Havalimanı saldırganlarının kimlikleri tespit edildi

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını düzenleyen üç teröristten ikisinin kimlik tespit çalışması tamamlandı. 2 saldırganın Rus pasaportu bulunduğu ortaya çıktı.

İstanbul Atatürk Havalimanı’na canlı bomba saldırısı düzenleyerek 44 kişinin ölümü 239 kişinin de yaralanmasına neden olan üç teröristten ikisinin kimlik bilgilerine ulaşıldığı öğrenildi.

Teröristlerden ikisinin de Rus pasaportu taşıdıkları, isimlerinin de Vadim Osmanov ve Rakim Bulgarov oldukları öğrenildi.

Vadim Osmanov’un Fatih’te kullandıkları evi kiraladığı, pasaportunun fotokopisine de emlakçıdan ulaşıldığı öğrenildi.

LAPTOP'IN HARD DİSKİNİ PARÇALAMIŞLAR

Teröristlerin laptopu, saldırı için evden çıktıktan sonra evin yakınlarında attıkları çöp kutusunda bulundu. Teröristlerin içindeki bilgilere ulaşılmaması için laptopun hard diskine kesici delici bir alet ile zarar verdikleri öğrenildi.

Gözaltındaki teröristler için bir günlük ek gözaltı süresi verildi.  

RUSLAR REDDETMİŞTİ

İstanbul Atatürk Havalimanı’na saldıran canlı bombalardan birinin Çeçen asıllı Rus vatandaşı Osman Vadinov olduğu haberleri üzerine Rusya’nın Kafkas bölgesi Emniyet Müdürlüğü, iddiayı şu sözlerle yalanlamıştı:

"Çeçenistan’da hiçbir zaman Osman Vadinov adında bir kişi yaşamamıştır. Üstelik verilen soyadı Vadinov da Çeçen değil. "

YORUMLAR
  Televizyon dünyasının unutulmaz karakterleri
Televizyon dünyasının unutulmaz karakterleri