A24.com.tr » teknoloji » Google Maps değişiyor

Google Maps değişiyor

Google Maps değişiyor

Google'un en çok kullanılan hizmetlerinden olan Maps daha da etkileşimli ve isabetli hale getiriliyor.

 Google, resmi olarak duyurduğu yeni araçlar ile Google Haritalar üzerinde bazı işlemleri kolaylaştıracağını belirtti. Artık Haritalar üzerindeki konumlar için düzenlemeler önermek, var olmayan yerleri eklemek ve konumlar hakkında detayları önermek veya doğrulamak çok daha kolay.

Bazı kullanıcılar bu özelliklerin aktif olmalarını bir süredir fark etmekteydiler ancakGoogle, bu değişiklikleri bir blog yazısı ile resmi hale getirdi. Bu değişikliklerin içerisindeki belki de en önemli özellik ise, konumlara değişiklik önermek veya eksik olan yerleri eklemek olarak gözüküyor. Eğer ziyaret ettiğiniz belirli bir nokta Google Haritalar'da bulunmuyorsa, haritanın üzerine bir işaretçi ekleyerek bu yeri belirtebiliyorsunuz. Benzer bir şekilde, eğer Haritalar üzerinde gözüken bir yerde bulunuyorsanız ancak belirtilen bilgilerin bir kısmı yanlışsa, bu bilgiler için düzenleme de önerebilmektesiniz.

Ziyaret ettiğiniz yerler hakkında Haritalar'a pek çok detay eklemeniz de mümkün. Konum listeleri, artık size konum hakkında bilgilerinizi paylaşmanızı isteyecek ve artık bu konumlar hakkında, verilen hizmetlerden genel ortama, sunulan yiyecek çeşitlerinden rezervasyon durumuna kadar hemen her bilgiyi paylaşabileceksiniz. Ayrıca, bir yere ulaştığınızda da sizden, diğer kişilerin bu yer hakkında yazdıklarını doğrulamanız istenecek. Bu değişiklerdeki genel amaç ise, Google Haritalar'daki bilgilerin güncel, daha detaylı ve sonuç olarak daha işe yarar olmalarını sağlamak.

YORUMLAR
  Dünya IQ listesi açıklandı peki sizin IQ'nuz ne kadar? İşte size basit ve kısa bir IQ Testi...
Dünya IQ listesi açıklandı peki sizin IQ'nuz ne kadar? İşte size basit ve kısa bir IQ Testi...