A24.com.tr » teknoloji » Google Chrome kullananlara Facebook'tan müjde

Google Chrome kullananlara Facebook'tan müjde

Google Chrome kullananlara Facebook'tan müjde

Dünyada en fazla aktif kullanıcıya sahip olan sosyal medya sitesi Facebook, internet tarayıcısı Chrome kullananlar için yeni bir eklenti uygulaması paylaştı.

İnternetteki herşeyden haberdar olmak isteyen ve bu uğurda geliştirmelerine devam eden Facebook, Chrome kullanıcılarını kendine bağlayacak yeni bir eklentisini geçtiğimiz gün Chrome eklenti mağazasında yayınladı. "Save to Facebook" adıyla geçen yeni eklenti internette sörf yaparken herhangi bir makaleyi, videoyu ya da haberi Facebook'a kaydetmenize imkan sağlıyor. Paylaş düğmesinde de revizyona giden Facebook, bundan sonra sitelerde yer alan "beğen" düğmesini ikonlaşan başparmak simgesi şeklinde gösterecek.

Facebook'un içerisinde yer alan ve 2014 yılından beri kullanımda olan "Kaydedilenler" bölümünü hareketlendirmek için böyle bir eklentiyi kullanıma sunan Facebook, bu sayede kullanıcıların Facebook'ta olmadıkları zamanları da kollayarak kullanıcıları kendine bağlayacak. İşlevsel bir özellik gibi algılanan bu özellik öte yandan kullanıcıların Facebook dışındaki hareketlerini de gözlemleyebilir. Kullanıcıların seslerini dinleme, internette gezdikleri siteleri kontrol etme gibi iddialarla sürekli haşır neşir olan Facebook, bu özelliğiyle başını biraz daha belaya sokabilir.

Ayrıca 2-3 ay önce kullanıma giren "Instant Articles" özelliyle açılan sayfalarda da Facebook'un paylaşım ve yorum düğmeleri yer alacak. 

YORUMLAR
  Sanatçılardan Adalet Mitingi'ne büyük destek!
Sanatçılardan Adalet Mitingi'ne büyük destek!