A24.com.tr » teknoloji » Facebook resmen uçtu

Facebook resmen uçtu

Facebook resmen uçtu

Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook büyümeye devam ediyor. Zuckerberg'in gözbebeği 1.7 milyar kullanıcıya ulaştı.

 Facebook, 2016'nın ikinci çeyreğine ait finans raporunu kamuoyuna açıkladı. Tıpkı yılın ilk çeyreğinde olduğu gibi, rakamlarını geliştirmeyi başaran sosyal paylaşım sitesinin kullanıcı başına elde ettiği gelir de arttı. Bir kez daha Wall Street analistlerinin beklentilerini aşan sonuçlara imza atan şirket, yatırımcıların yüzünü yine güldürdü.

Facebook'un aylık aktif kullanıcı sayısı 2016'nın ikinci üç aylık döneminde 1.7 milyarın üzerine çıktı. Günlük aktif kullanıcı sayısı ise geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 17 oranında artarak 1.1 milyara ulaştı. Platforma mobil cihazlar üzerinden ulaşan aylık aktif kullanıcı sayısı ise yüzde 22'lik artışla 1 milyar barajının üstüne çıktı. Kullanıcıların Facebook, Facebook Messenger ve Instagram'da geçirdikleri sürede yüzdesel olarak çift haneli büyüme yakalandı.

Facebook'taki aylık aktif kurumsal sayısı 60 milyonun üstüne çıkarken, platformda paylaşılan fotoğraf sayısı da 4 milyonu geçti. Facebook üzerinde her gün 2 milyar arama gerçekleştirilmesi de sonuçlarda dikkat çeken bir diğer nokta oldu.

Facebook çatısı altındaki Instagram, WhatsApp ve Messenger kullanıcı sayıları

Facebook çatısı altındaki diğer platformlar da ikinci çeyreği etkileyici rakamlarla kapattı. Instagram'ın aylık aktif kullanıcı sayısı 500 milyonu geçerken, günlük aktif kullanıcı sayısı da 300 milyonu aştı. Mesajlaşma servisleri Facebook Messenger ve WhatsApp'ın aktif kullanıcı sayıları da 1 milyarın üstüne çıktı.

Kullanıcı istatistiklerindeki bu artış, Facebook'un finansal performansında da etkisini gösterdi. Şirketin çeyrek geliri bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 59 oranında arttı ve 6.4 milyar dolara yükseldi.

Şirketin kullanıcı sayısı artışı bazı bölgelerde yatay bir seyir izliyor. Ancak şirketin her bir kullanıcıdan elde ettiği gelirin artması, bu durumu bir problem olmaktan çıkarıyor. Mobil reklam gelirini yıllık bazda yüzde 81 oranında yükselten Facebook, bir taraftan da daha fazla kişiyi internetle buluşturmak için yeni teknolojileri denemeye devam ediyor.

Temel ürünlerin akıllı biçimde idare edilmesi Facebook'un başarılı performansındaki en önemli faktör olarak niteleniyor. Son zamanlarda videoyu bir numaralı odak noktası haline getiren sosyal paylaşım sitesi, bu yaklaşımın da meyvelerini şimdiden topluyor. Finans raporunu değerlendiren Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, video konusunda bugüne kadar katettikleri mesafeden memnun olduklarını ve videoyu Facebook'un merkezine oturtma konusundaki çalışmalarını sürdüreceklerini dile getirdi.

Teknoblog tarafından hazırlanmıştır.

YORUMLAR
  Kuzey Kore'den Kim Jong un'u kızdıracak kareler
Kuzey Kore'den Kim Jong un'u kızdıracak kareler