A24.com.tr » yaşam » Ermeni gafı MHP İl Başkanını yaktı

Ermeni gafı MHP İl Başkanını yaktı

Ermeni gafı MHP İl Başkanını yaktı

HDP'li Garo Paylan'a yönelik 'Bizde Kars caddelerinde Ermeni avına mı çıkalım?' diyen Ülkü Ocakları Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel , 7 ay 15 gün hapis cezası ve 11 bin 240 TL adli para cezası aldı.

 21 Haziran 2015 tarihinde, Kars Ani Antik Kenti’nde dünyaca ünlü Ermenistanlı piyanist Tigran Hamasyan ve Erivan Devlet Oda Korosu’nun verdiği konserin ardından "Bizler de Kars caddelerinde Ermeni avına mı çıkalım" diyen Ülkü Ocakları Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel'e kötü haber geldi. Kars 3. Asliye Ceza Mahkemesi, Adıgüzel'e “üzerine atılı halkın bir kesimini sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılamak suçunu işlediği” gerekçesiyle TCK 216/2 maddesi gereğince 6 ay hapis cezası verildi. Adıgüzel'in cezası suçu basın ve yayın yoluyla işlemesi nedeniyle TCK 218. maddesi gereğince cezasında 7 ay 15 güne çıkarıldı. Adıgüzel'e ayrıca TCK 125/1-3-a maddesi uyarınca 11.240 TL adli para cezası da verildi. Adıgüzel'in başka bir mahkumiyeti bulunmadığından hükümlerin açıklanması ertelendi.

PAYLAN: ÜMİT VERİCİ KARAR

HDP'li vekil Paylan cezayla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Nefret söylemleri, nefret suçlarına yol açar. Bu davada, Ermeni kimliğine dönük nefret söyleminin cezasız kalmaması hem Ermeniler hem de Türkiye’de toplumsal barışa ve adalete inanan tüm kesimler için ümit vericidir. Bizler, ırkçı, nefret söylemi içeren her türlü suça karşı mücadele etmeye, adalet aramaya ve toplumsal barış için çalışmaya devam edeceğiz."

DAVANIN GEÇMİŞİ

21 Haziran 2015 tarihinde, Kars Ani Antik Kenti’nde dünyaca ünlü Ermenistanlı piyanist Tigran Hamasyan ve Erivan Devlet Oda Korosu’nun verdiği konserin ardından Ülkü Ocakları Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel bir basın açıklaması yapmıştı. Adıgüzel açıklamasında şunları söylemişti: "Geçtiğimiz günlerde Anı Ören yerinde papaz kıyafetiyle ne idüğü belirsiz insan müsveddeleri tarafından verilen konseri esefle, şiddetle ve nefretle kınıyorum. Yaptıkları bu hareketle ne amaçlanmak isteniyor? Bunların içerideki destekçileri kimlerdir? Hangi satılmış basın mensupları bunlar ile ortaklaşa hareket ediyor. Herkes haddini bilecek ve bu saatten sonra ayağını denk alacaktır. İçeriden ve dışarıdan satılmış hain beyinler tarafından sabrımız zorlanmak mı isteniyor? Yoksa bizler de Kars caddelerinde Ermeni avına mı çıkalım. Onların kutsal saydığı bir yerde konser verebilir miyiz ya da mehteran takımını yürütebilir miyiz? Bizler bunları belki şimdilik yapmıyoruz ama bu yapmayacağımız anlamına da gelmesin ve bunların hepsini not ettik.”

HDP milletvekili Garo Paylan, bunun ardından nefret söylemi gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuş ve Kars 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı.

YORUMLAR
  Son yıllarda çekilmiş İşte O An dedirten en iyi kareler...
Son yıllarda çekilmiş İşte O An dedirten en iyi kareler...