A24.com.tr » teknoloji » Dünyanın yarısından fazlası interneti bilmiyor

Dünyanın yarısından fazlası interneti bilmiyor

Dünyanın yarısından fazlası interneti bilmiyor

Yapılan araştırmalara göre dünya nüfusunun yarısının hala internet ile tanışmadığını ortaya koydu.

 Dünya'nın şu anda bilinen nüfusu yaklaşık 7,3 milyar.Fakat yapılan tahminler nüfusun %53'lük kısmının yılın sonlarına doğru çevrimdışı kalacağı yönünde.ITU(Uluslarası Telekominiasyon Birliği)'nin aktardığı bilgilere göre Avrupa'da en çevrimiçi olan bölgelerde bile nüfusun %20.9'u internete bağlı değil.En az çevrimiçi olan Afrika'da ise %74.9'u internete bağlı değil.

GELİŞMEMİŞ ÜLKELERDE İNTERNET YOK DENECEK KADAR AZ
Gelişmiş birçok ülkede 5 kişiden 4'ü çevrimiçiyken gelişmekte olan ülkelerde 5 kişiden 2'si çevrimiçi.ITU'nun belirttiği ve 'az gelişmiş ülkeler' olarak sıraladığı Haiti, Etiyopya, Myanmar ve Yemen bölgelerde internet kullanan insanların yüzdesi ise sadece 15.2.

Bunun dışında Google ve Facebook gibi devlerin konuyla ilgili çalışmaları çevrimdışı insanların hepsini internete bağlamanın oldukça uzun bir zaman alacağını gösteriyor.Tahmin de edebileceğiniz internet maliyeti bazı ülkelerde gereksiz bir şekilde çok fazla.Bu da o ülkelerde internete bağlanabilmeyi daha da zorlaştıran etmenlerden bir tanesi.

Oldukça yavaş olan giriş segment internet gelişmekte olan bazı ülkelerde oldukça uygun olsa da çoğu yoksul ülkede hala oldukça pahalı.

YORUMLAR
  Ünlü isimlerin vücutlarına yaptırdığı en özel dövmeler ve anlamları...
Ünlü isimlerin vücutlarına yaptırdığı en özel dövmeler ve anlamları...