A24.com.tr » yaşam » Cumhurbaşkanı'na pankartlı karşılama

Cumhurbaşkanı'na pankartlı karşılama

Cumhurbaşkanı'na pankartlı karşılama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'un fethi için düzenlenen şölenin yapıldığı alana helikopterle inişi sırasında miting alanında üzerinde 'Gençlik başkanlık istiyor' yazılı dev pankart açıldı.

İstanbul'un Fethi'nin 563. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek Fetih Şöleni'ne katılmak isteyen binlerce vatandaş Yenikapı Miting alanında toplandı.

Katılımcıların çantaları ve üzerleri arandıktan sonra miting alanına alındı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı alanda ambulanslarda hazır bekletiliyor. Öte yandan bazı katılımcılar da vapur ile alana geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın da katılımıyla gerçekleşen etkinliğe binlerce İstanbullu katıldı.

İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan, İstanbul'un fethinin 563. yıl dönümü kapsamında düzenlenen "Fetih Şöleni"nin olaysız geçmesi için yaklaşık 9 bin polis, 5 helikopter, 1 denizaltı, 1 fırkateyn, 3 sahil güvenlik teknesi ve 27 polis dedektör köpeğiyle üst düzey önlemler alındığını bildirdi.

40 KESKİN NİŞANCI DENİZALTI, BİNALAR ÜZERİNDE...

Denizde 1 denizaltı, 1 fırkateyn ve 3 sahil güvenlik botu bekletiyoruz. Keskin nişancı olan 40 polis de denizaltı, fırkateyn, çevredeki binalar ve vinçlerin üzerine konuşlandırıldı. Polis dedektör köpekleri de şölenin yapılacağı alan ile çevresinde patlayıcı ve bomba araması gerçekleştirdi."
Ayrıca, Fetih Şöleni'nde görevli polisler, bu etkinlik için özel olarak hazırlanan lacivert ve kırmızı renkli "polis" yazılı şapkaları takıyor.

38 İLÇEDEN 5 BİN 5 OTOBÜS...

İstanbul'un 21 ilçesindeki 26 iskeleden 146 vapur, şölene katılmak isteyen vatandaşları Yenikapı İskelesi'ne götürüyor. 38 ilçeden de 5 bin 5 otobüsle vatandaşlar miting alanına taşınıyor.

İstanbul'un fetih yıl dönümü kutlamaları için dünyanın en büyük sahnesi kuruldu.

YORUMLAR
  Aslıhan Karalar Best Model of the World oldu
Aslıhan Karalar Best Model of the World oldu