A24.com.tr » yaşam » Atatürk Havalimanı dış hatlarda 3 ayrı patlama

Atatürk Havalimanı dış hatlarda 3 ayrı patlama

Atatürk Havalimanı dış hatlarda 3 ayrı patlama

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptığı açıklamada "İlk belirlemelere göre 28 şehidimiz, 60 yaralı var. Bir terörist, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde etrafa ateş açtı ve kendini patlattı.

Atatürk Havalimanı'ndaki patlamadan üzücü son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. İstanbul Atatürk Havalimanı'nda Dış Hatlar Terminali'nde patlamalar oldu. İlk belirlemelere göre 3 ayrı patlama olduğu belirtiliyor. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptığı açıklamada "İlk belirlemelere göre 28 şehidimiz, 60 yaralı var.

Bir terörist, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde etrafa ateş açtı ve kendini patlattı. Hangi terör örgütü biliniyor, ancak teyide ihtiyaç var' dedi. Havalimanına giriş ve çıkışlar kapatıldı. Yeni bilgilerle haberi güncelliyoruz... Ayrıntılar geliyor...

Atatürk Havalimanı'nda Dış Hatlar Terminali'nin girişinde iki ayrı patlama meydana geldi. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri ilk müdahalesini yaptığı yaralıları hastanelere sevk ederken, havalimanı giriş ve çıkışa kapatıldı.

28 ŞEHİT, 60 YARALI VAR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bana verilen bilgiye göre, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar girişte bir terörist önce kalaşnikofla etrafı tarayıp sonra kendisini patlatmıştır. İlk belirlemelere göre, yaklaşık 28 civarında şehidimiz var, 60 civarında da yaralı olduğu söylenmektedir." açıklamasında bulundu.

UÇUŞA İZİN VERİLMİYOR

Pist başındaki uçakların dışındaki uçakların uçuşlarına izin verilmiyor.

ÇOK SAYIDA AMBULANS YOLDA

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki sladırısı sonrasında İstanbul'un çeşitli yerlerinden çok sayıda ambulans havalimanına doğru yola çıktı. Saat 21.11 itibarıyla havalimanında yaralı kalmadığı belirtiliyor.

DHMİ KAYNAKLARI: 3 CANLI BOMBA PATLADI

Devlet Hava Meydanları İşletmeleri kaynaklarına göre havalimanında 3 canlı bomba patladı. Biri dış hatlar terminalinde diğeri de otoparkta olmak üzere 3 canlı bomba patladı.

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Yıldırım, Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde meydana gelen patlamanın ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala ile İstanbul Valisi Vasip Şahin'i telefonla arayarak, olay hakkında bilgi aldı.
Yıldırım, ayrıca konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı bünyesinde kriz masası oluşturulması talimatını verdi.


 
 
 
 
YORUMLAR
  Zika virüsü Türkiye'de (Zika virüsü nedir?)
Zika virüsü Türkiye'de (Zika virüsü nedir?)