A24.com.tr » yaşam » Alay Komutanlığı'nda hareketlilik: 1'i ağır 10 asker yaralı

Alay Komutanlığı'nda hareketlilik: 1'i ağır 10 asker yaralı

Alay Komutanlığı'nda hareketlilik: 1'i ağır 10 asker yaralı

Bu akşam Karabük'te bir askeriyeden hareketlilik haberi geldi. Safranbolu'daki 125’inci Jandarma Eğitim Alayı Komutanlığı’nda, usta ve acemi askerler arasındaki kavgada biri ağır, 10 asker yaralandı.

Olay, akşam saatlerinde 125’inci Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı’nda meydana geldi. İzinden alkollü döndüğü iddia edilen bir asker, alay içindeki yemekhanede acemi eğitimlerini yapan askerlerle tartıştı. Diğer askerlerin de müdahalesiyle tartışma büyüyerek kavgaya dönüştü.

Acemi ve üst dönem olmak üzere iki gruba ayrılan toplam 30 asker, tekme tokat birbirine girdi.

Sandalyelerin havada uçuştuğu kavgayı nöbetçi subay, havaya 6 el ateş ederek güçlükle ayırdı. Kavgada 10 asker, aldıkları darbelerle yaralandı. Yaralı askerler, çağrılan ambulanslarla Karabük ve Safranbolu’daki hastanelere kaldırıldı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Karabük Valisi Mehmet Aktaş, kavganın iki grup asker arasında çıktığını ve silah kullanılmadığını söyledi. Yaralı askerlerden birisinin durumunun ciddi, diğerlerinin ise hafif olduğunu belirten Aktaş, "Kavga, bugün izinden alaya alkollü dönen bir askerin acemi erlerle tartışması üzerine çıktı. Başlarında bulunan rütbeliler hemen duruma hakim olmuştur. Silahla yaralanma yoktur. Kavgada silah kullanılmamıştır. Rütbeli askerler kavgayı engellemek için havaya ateş açmışlardır. Askerler darp sonucunda yara almışlardır. Yaralı askerler hastanelerde tedavi altına alınmıştır" dedi. 

YORUMLAR
  Trump'ın Twitter hesabını kapatan çalışan Türk çıktı (Bahtiyar Duysak kimdir?)
Trump'ın Twitter hesabını kapatan çalışan Türk çıktı (Bahtiyar Duysak kimdir?)