A24.com.tr » sağlık » 200. operasyon için pasta kestiler

200. operasyon için pasta kestiler

200. operasyon için pasta kestiler

Adana’da, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği bünyesine bağlı hastanelerde yapılan 200. Robotik Cerrahi vak’ası, kesilen pastayla kutlandı.

Uzaydaki astronotları, dünyadan ameliyat etmek amacıyla NASA işbirliğiyle geliştirilen ’da Vinci Robotik Cerrahi Sistemi’, yüksek maliyetlerin aksine cüzi miktarda fark ücretleriyle Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği bünyesindeki hastanelerde kullanılıyor.

Adana’daki kamu hastaneleri ise 2015 yılı Kasım ayından bu yana robotik sistemle gerçekleştirdiği ameliyatların 200’üncüsünü yapmanın gururunu yaşıyor.

Kamu hastanelerinin 200. vakası, ’morbid obezite’ teşhisi konulan 22 yaşındaki bir erkek hasta oldu. Seyhan Uygulama Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Süleyman Çetinkünar’ın operatörlüğünde, robotik cerrahiyle yapılan operasyon, toplamda 1.5 saat sürdü. Hastanın midesinin büyük bir bölümü bypass edilip, küçültüldü.

Doç. Dr. Çetinkünar, robotik teknoloji sayesinde en az kesiyle, en kısa iyileşme süreci yaşandığını kaydetti. Çetinkünar, obezite hastalarında kalın yağ tabakasının cerrahi müdahale imkanını kısıtladığı gibi ameliyatın yapılmasını da zorlaştırdığını vurgulayarak, robotik cerrahi sistemiyle bu sorunun ortadan kalktığını anlattı.

Kentteki kamu hastanelerinde gerçekleştirilen 200. Robotik Cerrahi vak’ası, hastane yöneticileri ve hastaların katılımıyla pasta kesilerek kutlandı.

Robotik Cerrahi yöntemi ile obezite ameliyatı olan hastalardan 34 yaşındaki Halil İbrahim Bülbül, 24. günde 18 kilo verdiğini kaydederek, iyileşme sürecinde hiçbir ağrı-sızı yaşamadığını ifade etti.

YORUMLAR
  Bir döneme damga vuran çocuk oyuncular bakım günümüzde neler yapıyor...
Bir döneme damga vuran çocuk oyuncular bakım günümüzde neler yapıyor...