A24.com.tr » eğitim » 15 üniversite ve 1043 özel okul kapatıldı

15 üniversite ve 1043 özel okul kapatıldı

15 üniversite ve 1043 özel okul kapatıldı

Ülke genelinde OHAL kararının alınmasının ardından ilk kararname çıktı. Yayınlanan kanun hükmünde kararnamede 15 vakıf üniversitesi ile 1043 özel okulun kapatılması kararı yer aldı.

Devletin zirvesi, 15 Temmuz'da darbe yapmaya kalkışan Fethullah Gülen ve cemaatine adeta nefes aldırmıyor. Kalkışmadan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MGK ve Bakanlar Kurulu toplantısında alınan kararlar doğrultusunda olağanüstü hal (OHAL) ilan edildiğini açıkladı. OHAL ilanının ardından ilk kanun hükmünde kararname yayınlandı ve kurumlar belirlendi. Bunlar arasında kapatılan üniversiteler listesi merak ediliyordu. Yayınlanan kararnameye göre faaliyette olan 15 vakıf üniversitesi kapatıldı.

Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan okullar Türkiye'nin çeşitli illerinde faaliyet gösteriyor. İstanbul ve İzmir'de 3, Ankara'da 2, Bursa, Samsun, Diyarbakır, Kayseri, Konya, Gaziantep ve Adana'da bir üniversite kapatıldı.

Ayrıca kararnameye göre 1043 özel öğretim kurumuna da kilit vuruldu.

 

KAPATILAN OKULLARDAKİ ÖĞRENCİLERE NE OLACAK?

Kapatılan üniversitelerde okuyan öğrencilerin akıbetinin ne olacağı merak ediliyor. Öğrenciler mağdur olmaktan korkarken, bu konu hakkında yapılacaklar da, OHAL Kararnamesi'nde belirtildi. Kararname'nin 2. maddesinin 4. fıkrasında; "Kapatılan yükseköğretim kurumlarında kayıtlı öğrenciler, Yükseköğretim Kurulu tarafından Devlet üniversitelerine veya vakıf üniversitelerine yerleştirilir. Bu şekilde yerleştirilen öğrenciler, mezun oluncaya kadar vakıf yükseköğretim kurumlarına ödemeleri gereken ücretleri ilgili üniversiteye ödemeye devam ederler. Bu fıkranın uygulanması ile ilgili olarak usul ve esasları belirlemeye, uygulamayı yönlendirmeye, her türlü tedbiri almaya ve ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermeye Yükseköğretim Kurulu görevli ve yetkilidir." ifadelerine yer verildi.

Kapatılan üniversiteler:

IV SAYILI LİSTE

Kapatılan özel okullar:

II SAYILI LİSTE (A)

 

YORUMLAR
  Dr Nowzaradan kimdir TLC yaptırdığı diyete bakın mucize değişim
Dr Nowzaradan kimdir TLC yaptırdığı diyete bakın mucize değişim