A24.com.tr » yaşam » 10 günde 10 bin sürücüye ceza yazdı!

10 günde 10 bin sürücüye ceza yazdı!

10 günde 10 bin sürücüye ceza yazdı!

Edirne'de en işlek yollara kurulan kule şeklinde radar cihazları devreye girdi. 10 günde 10 bin 28 sürücüye 2 milyon 596 bin liralık ceza kesildi.

Emniyet verilerine göre, 7 noktada kurulan istasyonlarda 9 bin 704 kişi hız limitlerini ihlal etti, 5 noktadaki kontrollerde ise 324 araç kırmızı ışıkta geçti.

Edirne Belediye Başkanlığı var olan MOBESE ve trafik izleme sistemine ilave olarak 12 adet kule şeklinde araçların hızlarını ve kırmızı ışıkta geçen araçları tespit edilmesi için otomatik fotoğraflama yapabilen sabit radar cihazı kurdu. Yaklaşık 4 ayda tamamlanan sistem kentte trafiğin yoğun olduğu cadde ve bulvarlara kuruldu. Edirne Emniyet Müdürlüğü geçen 2 Nisan tarihinde sistemi hizmete alarak cezalar kesilmeye başladı.

GÜNLÜK BİN KİŞİYE CEZA

Edirne Emniyet Müdürlüğü’nde kurulan Trafikte Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) sistemi merkezinde hız ve kırmızı ışık ihlallerinin tespit edilmesinin ardından sürücülerin adreslerine cezaları göndermeye başladı. Karayolları Trafik Kanunu yönetmeliğine göre en az cezasının 200 lira olduğu ihlallerde sayı günlük 1000 cezaya kadar yükseldi. TEDES merkezi verilerine göre, geçen 2 Nisan’da başlayan uygulamanın ilk 10 gününde 10 bin 28 kişiye toplam 2 milyon 596 bin 687 liralık trafik cezası kesilerek sürücülerin adreslerine gönderildi. Bunlardan 9 bin 704’nün hız ihlali, 324’ünün ise kırmızı ışık olduğu belirtildi.

AMBULANS VE İTFAİYEYE YOL VERENLERE CEZA YOK

TEDES merkezinde yapılan incelemede özellikle sinyalizasyonun bulunduğu noktalarda ambulans ya da itfaiye ekiplerine kırmızı ışıkta olmalarına rağmen yol verenler sistemden silindi ve adreslerine ceza gönderilmedi.

YORUMLAR
  Kardeş olduklarına şaşıracağınız ünlü isimler
Kardeş olduklarına şaşıracağınız ünlü isimler