A24.com.tr » dünya » Güneş tutulması ne zaman saat kaçta gerçekleşecek?

Güneş tutulması ne zaman saat kaçta gerçekleşecek?

Güneş tutulması ne zaman saat kaçta gerçekleşecek?

Güneş tutulması ne zaman ve saat kaçta gerçekleşecek sorusu, astronomi ile ilgilenen bireyler tarafından sorgulanan konular arasında yer alıyor.Güneş tutulması ne zaman saat kaçta gerçekleşecek?

 Güneş tutulması ne zaman sorusu ile astronomi dünyasının yakından takip edeceği bu olayı yakından takip etmek isteyen vatandaşlar, tutumanın gerçekleşeceği saati de öğrenmek istiyor. Geçtiğimiz dönemde halkalı olarak görüntülenen, bu kez ise tam güneş tutulması türü ile gözlemlenmesi beklenen olay, Kuzey Afrika ile ABD üzerinden net bir şekilde gözlemlenebilecek. Peki, güneş tutulması ne zaman, saat kaçta gerçekleşecek? İşte, detaylı bilgiler

GÜNEŞ TUTULMASI NE ZAMAN?

2017 yılında ilk Güneş tutulması, 26 Şubat 2017 tarihinde halkalı bir şekilde gerçekleşti. Astronomiyle ilgilenenlerin beklediği ikinci güneş tutulması ise 21 Ağustos 2017 tarihinde tam şeklinde oluşacak ancak bu iki güneş tutulması da Kuzey Afrika ve Amerika Birleşik Devletleri'nden (ABD) görüntülenebilecek. ABD üzerinden izllenebilecek tutulmanın yerel saatle 10.15’te, Oregon eyaletinin Newport kentinden başlayacağı ve 3 dakika kadar süreceği duyuruldu.

YORUMLAR
  Muhtemelen varlığından habersiz olduğunuz 7 ilginç bilgi
Muhtemelen varlığından habersiz olduğunuz 7 ilginç bilgi