A24.com.tr » yaşam » Gülsin Onay ve Erkin Onay, 8 Mart'ta İKÜ'de

Gülsin Onay ve Erkin Onay, 8 Mart'ta İKÜ'de

Gülsin Onay ve Erkin Onay, 8 Mart'ta İKÜ'de

Dünyaca ünlü Türk piyanist Gülsin Onay, 8 Mart Dünya Kadınlar günü için keman sanatçısı olan oğlu Erkin Onay ile birlikte İstanbul Kültür Üniversitesi'nde konser verecek.

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ünlü piyanist Gülsin Onay ile oğlu, keman sanatçısı Erkin Onay’ı ağırlıyor.

Devlet sanatçısı piyanist Gülsin Onay’ın keman sanatçısı oğlu Erkin Onay ile birlikte sunacağı piyano-keman resitali, 8 Mart Çarşamba akşamı 19.00’da İKÜ’nün Ataköy yerleşkesinde bulunan Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşecek. Konserde, Batı klasik müziğinden besteleri seslendirecek olan ikili Beethoven, Sergei Rahmaninov, Edward Elgar ve Ekrem Zeki Ün’ün eserleriyle dinleyicilerine müzik ziyafeti sunacak.

 

Gülsin Onay kimdir?

1954 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Annesi Türk piyanist Gülen Erim, babası Alman kemancı Joachim Reusch'tur. Matematikçi Kerim Erim'in torunudur.

Piyanoya üç buçuk yaşında annesi ile başladı. İlk konserini altı yaşında TRT İstanbul Radyosu'nda verdi.

"Harika çocuk" olarak başladığı müzik yaşamını dünyanın önemli orkestraları ve şefleriyle çalışmalar yaparak sürdürür. Uluslararası alanda istisnai bir Chopin icracısı kabul edilmektedir. Ayrıca besteci Ahmed Adnan Saygun'un dünya çapında en güçlü yorumcusu olarak tanınır[kaynak belirtilmeli] ve Saygun'un eserlerinin dünyaya tanıtılmasına ve sevilmesine öncülük etmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti devleti tarafından verilen Devlet Sanatçısı unvanının sahibidir. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası solistidir ve Bilkent Üniversitesi'nin de sürekli sanatçısıdır. Ayrıca 2003 yılından beri UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçisi'dir.

YORUMLAR
  Kaç yaşında hissettiğinizi tahmin eden test
Kaç yaşında hissettiğinizi tahmin eden test