A24.com.tr » politika » Gölbaşı'na giden Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'yi eleştirdi

Gölbaşı'na giden Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'yi eleştirdi

Gölbaşı'na giden Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'yi eleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminde en çok şehidin verildiği yer olan Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komuta kıtasıyla olan görüşmesinden sonra darbe gecesi çok sayıda şehidin olduğu Polis Özel Harekat Başkanlığı'na gitti. Erdoğan cuma namazını da burada kıldı, namazın ardından, 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişimi sırasında bombalanan Polis Özel Harekat Daire Başkanlığındaki bölüme geçti.

Erdoğan, yaptığı açıklamada, "Ramazan iftarında söylemiştim, 'İçimizde hainler olabilir. Bu hainler asla bizi yıldırmasın' demiştim ve nitekim bu hainler geldiler özel harekatımızı bombalamak suretiyle 50 kardeşimizin şehit olmasına vesile oldular. Ama onlar ihanetleriyle anılacak, şehitlerimiz hiç unutulmayacak. Onlar bu vatanı vatan yapanlar olarak anılacak." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşte bir tanesi ne yazık ki Amerika'da aynı zamanda önemli bir makamda olan general veya amiral kalkıyor, 'irtibat halinde, görüşme halinde olduğumuz üst düzey komuta kademesinde olanlardan içeri alınanların olduğunu görüyorum, duyuyorum.' Bunu söylüyor. İnsan biraz sıkılır, bunun kararını vermek senin haddine mi? Sen kimsin? Bir defa haddini bileceksin, kendini bileceksin. Sen benim ülkemdeki yapılan bir darbe girişimine yönelik kalkıp, bu darbe girişimini püskürten bu devlete demokrasi adına teşekkür edeceğine tam aksine darbecilerin yanında yer alıyorsun. Zaten darbeci senin ülkende. Darbeciyi senin ülkende zaten besliyorsunuz. Benim milletimi asla inandıramazsınız."

Erdoğan'a, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile YAŞ üyeleri de eşlik etti.

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında bombalanan Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Polis Özel Harekat Daire Başkanlığında 50 kişi şehit olmuştu.

YORUMLAR
  Zamanı dondurmayı başaran Süper Modeller
Zamanı dondurmayı başaran Süper Modeller