A24.com.tr » yaşam » Genelkurmay'ı silahla basan sivil öyle biri çıktı ki...

Genelkurmay'ı silahla basan sivil öyle biri çıktı ki...

Genelkurmay'ı silahla basan sivil öyle biri çıktı ki...

15 Temmuz darbe gecesi Genelkurmay Başkanlığı'na elinde silahla gelen sivilin kim olduğu belirlendi.

 15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığı'nı silahla basan hainin kimliği belirlendi. Adil Öksüz'ün de arkadaşı olduğu belirlenen Mehmet Akçara isimli FETÖ üyesinin Kara Harp Okulu'nda akademisyen olduğu ortaya çıktı.

ADİL ÖKSÜZ'ÜN ARKADAŞI ÇIKTI
Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden 2012'de mezun olan Akçara, KHO'da Türk Dili öğretim görevlisiydi. Genelkurmay Karargahı baskınında elinde tabanca olan kırmızı gömlekli Akçara, firari Öksüz'ün arkadaşı çıktı. İkilinin üniversitede sık sık görüştükleri belirlendi. Akçara, üniversiteden sonra KHO'ya sızdı.

Öksüz'ün toplantılarına da katılan Akçara'nın, FETÖ'nün "Büyük Bölge Talebe Mesulü" olduğu ortaya çıktı. Öksüz'ün görev yaptığı İlahiyat Fakültesi'nin yayın organı Nüsha'da da yazılar yazan Akçara, FETÖ'cü generallerle karargaha girdi. Akçara, 2008-2012 arasında Sakarya'da 12 cemaat evinden sorumluydu.
Üniversite arkadaşları, Akçara'nın Sakarya Serdivan'da bulunan Mobilyacılar Çarşısı'ndaki bir FETÖ yurdunda müdür yardımcılığı yaptığını, kendi evinde kalmak yerine FETÖ evlerinde kaldığını söyledi.

YORUMLAR
  Türkiye'nin 79 Yıllık Özlemi Gazi Mustafa Kemal Atatürk...
Türkiye'nin 79 Yıllık Özlemi Gazi Mustafa Kemal Atatürk...