A24.com.tr » dizi haber » Game Of Thrones'taki bütün ejderhalar - Khaleesi'nin ejderhalarının isimleri

Game Of Thrones'taki bütün ejderhalar - Khaleesi'nin ejderhalarının isimleri

Game Of Thrones'taki bütün ejderhalar - Khaleesi'nin ejderhalarının isimleri

Game Of Thrones dizisinde Khaleesi, Jon Snow gibi favori karakterlerin dışında izleyenlerin en çok tuttuğu şeylerden biri de ejderhalar oldu. Dizide ejderhaların hikayesi ve görüntüsü oldukça sevildi.

 Game Of Thrones 7. sezon 5. bölüm Jon Snow'un Khaleesi'nin ejderhası Drogo ile yakınlaşma sahnesi izleyenler tarafından tam not aldı. Game Of Thrones 7. sezon 6. bölümde de bu gibi farklı sahnelere tanık oluyoruz.  Özellikle dizinin 7. sezonunda ejderhaların başrol gibi konunun ortasında bulunması da tabi izleyenlerin dikkatinden kaçmadı.

Bir zamanlar Ejderhaların Westeros ve Essos kıtalarında var olduğuna inanılırdı ama yarım yüzyılı aşkındır soylarının tükendiği kabul edildi. Ejderhalardan geriye kalan tek iz olan ejderha yumurtaları bu yaratıkların daha önceden var olduğunu kanıtlıyordu, bu iddia içinde birazcık şüphe barındırıyordu ama büyük Targaryen ejderhaların kafatasları King’s Landing’de bulunan Red Keep’in depolarında saklandığı için bu iddia birazcık da olsa güvenilirdi.

Her nasılsa Daenerys Targaryen ateş ve kanı kullanarak ejderhaları kuluçka sürecinden kurtardı ve üç küçük ejderhanın sahibi oldu, bu üç ejderha bir kez daha iddiaların gerçek olduğunu kanıtladı.

Bu ırktan geriye kalan tek şey dekorasyon olarak kullanılan taşlaşmış yumurtaları ve silah işçiliği için kullanılan kemikleriydi. Bir efsaneye göre, ejderha güneşe çok yakın bir şekilde sürüldüğü zaman ikinci bir ay gelip güneşi kapatırdı. (güneş tutulmasından bahsediliyor olabilir.) Bu çok basit bir efsane olarak göz ardı edilirdi.

Dizide Ejderha Kalıntıları

İlk bölümde Khal Drogo, Daenerys Targaryen için düğün hediyesi olarak üç ejderha yumurtası vermişti. Bu üç yumurta siyah, kırmızı, yeşil ve başlangıçta kötü durumdaydı; kir kaplı daha çok bir yumurta gibi değil de taş gibiydiler. İkinci bölümde, Daenerys yumurtaların bakımına başladı ve yumurtalar renk bakımından daha zengin bir hale geldi. Ayrıca onları gece gündüz yanan mumlarla çevrili bir sandık içinde tuttu.

Beşinci bölümde; Arya kaçan bir kediyi kovalarken büyük bir ejderha kafasına rastladı. Babasının düşmanlarından kaçmak için onun ağzına sığındığında düşmanlardan da bir kaç şey duymuştu.

Altıncı bölümde; Daenerys yumurtalar üzerinden denemeler yapmaya başladı. Yumurtanın tekini ateşin içine bıraktı ve ardından kendi başına yumurtayı aldı ve yumurtaların hala soğuk olduğunu hissetti. (bu arada ateşin kendisine bir şey yapmadığını da keşfetmişti.)

Bilinen Ejderhalar

Bilinmesi gereken küçük bir ayrıntı var. Targaryen ailesi sadece kendi soyundan birisi ile evlendirilmek zorunda olduğu için aşağıdaki paragrafta “kardeşi-karısı” terimi kullanılmıştır. Ejderhalarla arasında ki bağlantı yok olmasın diye böyle bir durum gerçekleştiriliyor. Bu durumda Daenerys’in kardeşi Viserys başka bir soyun çocuğu olduğu için gerçek bir ejderha değildi bu yüzden ateşe yenik düştü ve öldü.

Balerion, Kara Korku, bilinen en büyük ejderha, öldüğünde 200 yaşından fazlaydı. Fetih Savaşı sırasında Aegon I bu ejderhanın üzerindeydi. İddiaya göre Iron Throne (Demir Taht) onun nefesindeki ateş ile oluşturuldu. Şuan onun kafatası Red Keep’de saklanıyor.

Meraxes, Aegon I’in kardeşi-karısı Rhaenys’in ejderhası. Şuan onun kafatası Red Keep’de saklanıyor.

Vhagar, Aegon I’in kardeşi-karısı Visenya’nın ejderhası. Şuan onun kafatası Red Keep’de saklanıyor.

Silverwing, Kraliçe Alysanne Targaryen’ın ejderhası, Kral Jaehaerys I Targaryen’in kardeşi ve karısı. Alysanne bir kraliyet ziyaretinde Winterfell’i ziyaret etmek için Silverwing’e bindi, bir hevesle Gece Bekçilerini görmek için Duvar’a kadar tüm yol boyunca uçtu.

Ve Viserys Targaryen’in dizide ağzından dökülen bir kaç ejderha bilgisini aynen alıntılıyoruz.

Kitaba Göre Ejderhaların Tarihi

Ejderhalar, Essos kıtası içinde bulunan Valyrian Yarımadası’nda yaklaşık beş bin yıl önce önemli sayıda bulunuyordu. Valyria halkı evcilleştirilmiş ejderhaları savaş atı ve silah olarak kullanıyorlardı. Valyria’nın Kıyameti denilen ve Aegon’un karaya ayak basışından yaklaşık 100 yıl önce yaşanan bu olay, Valyria şehrinin tamamen tahrip olmasına , Valyrian özgürhalkının çökmesine ve de ejderhaların soylarının tükenme tehlikesi altında kalmasına sebebiyet verdi. Hayatta olduğu bilinen tek ejderhalar, Yedi Krallığı fethetmek için kullanılan Targaryen evine ait üç ejderha idi.

Ejderhalar, yaklaşık 150 yıl boyunca Targaryen’ler de tutuldu ve bir çok sayıda ejderhaları vardı, en az dokuz tane (Red Keep’de saklanan ejderha kafatası sayısı da bu kadardı zaten). Çoğu Ejderhaların Dansı olarak bilinen Targaryen iç savaşında öldürüldü. Hayatta kalan ejderhalar zayıf ve hastalıklı idi. Kral Üçüncü Aegon Targaryen döneminde ölen ejderhalardan sonra Aegon III Targaryen ‘Dragonbane’ (Ejderhafelaketi) olarak anılmaya başlandı. Son ejderhadan kalan yumurtalar, asla büyümedi. Bu yumurtalar daha sonra imha edildi ya da tarihin kaprisli davranışlarıyla kayboldu. Sonuç olarak, ejderhaların soyu tükenmiş olarak kabul edildi.

Valyrian kayıtlarına göre, Ejderhalar ilk doğduğunda yumurtadan küçüklerdi, daha sonra ortalama bir köpek büyüklüğünde oluyorlardı ve onların iştahını genişlettiğiniz de gittikçe büyüyorlardı. Bir ejderhanın büyümesi asla durmazdi ve 200 yaşına kadar yaşayabilirlerdi. Ki Aegon I’ın ejderhası Balerion adında ki Kara Korku 200 yaşına kadar yaşayan ilk ejderhadır. O kadar büyüktü ki ölü bir yaban öküzünü bile yutabilirdi. Ejderhaların nefesindeki ateş ve gaddarlığı güçlüydü. Onlara binmek için yeterli evcilleştirme ve komuta sanatı nadir kitaplardan yana bilinmiyordu. Ejderhalar, kertenkele ile belirli ortak özelliklere sahipti, cinsiyet değiştirebilir ya da sabit cinsiyetlilerdi ancak genelde erkek olarak adlandırılırlardı.

Ejderhalar Targaryen ailesinin mührü olarak kabul edilir, yaratıklar ile özel bir bağlantısı olduğu bilinen kişilerdir. Daenerys gibi Targaryenler eski hayvan kalıntıları ile kendileri ve ejderhalar arasında bir bağlantı olduğunu hissediyorlar.

Kitaba göre Daenerys’in doğan üç ejderhasının adı:

Drogon: Khal Drogo’dan adını alan ejderha
Viserion: Ölen kardeşi Viserys Targaryen’den adını alan ejderha
Rhaegal: Ölen en büyük kardeşi Rhaegar Targaryen’den adını alan ejderha

YORUMLAR
  Bir döneme damga vuran çocuk oyuncular bakım günümüzde neler yapıyor...
Bir döneme damga vuran çocuk oyuncular bakım günümüzde neler yapıyor...