A24 Anasayfa   |    Video Galeri

Ruh sağlığını bozan 6 gıda türü

Ruh sağlığını bozan 6 gıda türü A24

Bilim insanları bağırsaklarımıza 2. beyin diyorlar bunun en önemli sebeplerinden biri bağırsaklarımızın mutluluk hormonu salgılamasıdır. Bağırsaklar farklı gıdalar ile yorulacak yıpratılacak olursa eksilen mutluluk hormonu insan psikolojisine zarar vermeye başlar. İşte mutluluk hormonu serotoninin salgılanmasını yavaşlatan gıdalar!

Ruh sağlığını bozan 6 gıda türü A24

Cornflakes ve atıştırmalık barlar Genelde diyetteyken tükettiğimiz bu yiyecekler aslında hiç de sağlıklı değil. Etiketlerine baktığınızda 8 gram şeker görebilirsiniz. Bu nedenle hızlı bir enerji üretimine neden olsalar da kan şekeriniz aşırı bir hızla normalin altına düştüğünde, vücudunuz stres hormonlarını salgılar ve ruh halinizde değişiklikler olur.

Ruh sağlığını bozan 6 gıda türü A24

Ambalajlı şekerler Şekerin ne kadar büyük bir suçlu olduğunu artık hepimiz iyi biliyoruz. Ancak ayda yılda bir yenilen kurabiye de size çok bir şey yapmaz. Bizim derdimiz marketlerdeki o rengârenk ambalajlı şekerlemelerde. Bu şekerlemeler çocuklarda hiperaktiviteden dikkat eksikliğine birçok hastalığa neden olabilen sorunlu yiyeceklerdir.

Ruh sağlığını bozan 6 gıda türü A24

Fast food Hâlâ fast food yiyen var mı bilmiyoruz ama biz yine de bir kez daha uyaralım. Bu yiyecekler trans yağ oranı açısından oldukça zengindir. Kısmen hidrojenlenmiş yağlar çoğu fast food’un raf ömrünü uzatır ancak sizin dengenizi bozar. Yapılan araştırmalar düşük yağ asidi düzeylerinin kötümserlik, depresyon ve saldırganlığa neden olduğunu göstermiştir.

Ruh sağlığını bozan 6 gıda türü A24

Margarin ve katı yağ İşin gerçeği margarini bir hamamböceğine bile yediremezsiniz. Trans yağlar daha önce bahsettiğimiz gibi sizin hoş biri olmanızı engelliyor. Ayrıca sağlığınızı da ciddi anlamda tehdit ediyor. Umarız yemeklerinizi artık onunla yapmaktan vazgeçmişsinizdir. En azından yerine tereyağını koymayı deneyin.

Ruh sağlığını bozan 6 gıda türü A24

Paketli kuruyemişler ve konserveler Bir dahaki sefere fıstık veya fındığınızı açmadan önce içindeki katkı maddesi listesini bir kontrol edin. Çoğu MSG (monosodyum glutamat) içerir. Bu madde yaygın olarak kullanılır ve size korkunç bir baş ağrısının yanında yorgunluk ve zayıflık hissi armağan eder. Aynı şekilde konservelerde de bu maddeye dikkat etmeniz gereklidir.

Ruh sağlığını bozan 6 gıda türü A24

Diyet içecekler Aspartam adı verilen yapay tatlandırıcı fenilalanin isminde bir aminoaside içerir. Bazı bilimsel araştırmalar ise bu fenilalaninin serotonin üretimini engellediğini göstermiştir. Bu nedenle yapay tatlandırıcılar içeren her türlü içeceği hayatınızdan çıkarmak sizi daha mutlu bir insan yapacaktır.