Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

Galatasaray Arda Turan için sponsorları araya soktu - Galatasaray Transfer Haberleri

A24.com.tr » spor » Galatasaray Arda Turan için sponsorları araya soktu - Galatasaray Transfer Haberleri
Galatasaray Arda Turan için sponsorları araya soktu - Galatasaray Transfer Haberleri

Transfer döneminin en hareketleri takımlarının başında gelen ve çok sayıda yıldız oyuncuyu kadrosuna katan Galatasaray, şimdi de Arda Turan'ı transfer edebilmek için düğmeye bastı.

İspanyol devi Barcelona'da yeteri kadar forma şansı bulamayan ve takımdan ayrılması gündemde olan milli futolcu Arda Turan'ın Galatasaray'a transferi için, sarı kırmızıların ana sponsoru NEF de devreye girdi.

Hürriyet gazetesinin haberine göre; anlaşmanın detayları henüz belli olmasa da İspanyol devinden yılda 7 milyon Euro kazanan Arda Turan'ın Galatasaray'a transferi gerçekleşirse ücretinin önemli bir bölümünü sponsor şirketin karşılaması bekleniyor.

Konuyla ilgili olarak şirket yetkililerinin Barcelona'da Arda Turan ile görüştüğü ve transferin önümüzdeki günlerde açıklanabileceği belirtildi.

YILLIK 5 MİLYON EURO

Sarı-kırmızılılar, yılın transferi olması beklenen Arda Turan için Nef'i de devreye soktu. Barcelona'dan yılda 7 milyon Euro kazanan Arda'nın Galatasaray'a transfer olması halinde, yıllık ücretinin 5 milyon Euro'ya ineceği öğrenildi. Ancak bu ücret sarı-kırmızılı takımın bütçesini aşıyor.

Burada da hem Galatasaray hem de Barcelona'nın sponsoru olan gayrimenkul devi Nef devreye girecek. İki kulübün bonservis konusunda anlaşması halinde geriye sadece Turan'ın yıllık ücreti kalacak.

Galatasaray'ın yıllık 3 milyon Euro'yu gözden çıkardığı belirtilirken, geri kalan 2 milyon Euro'nun ise sponsor şirket aracılığıyla ödenmesi gündemde.

ARDA NEF'İN REKLAM YÜZÜ OLACAK

Nef bu anlama kapsamında Arda Turan'ı reklam yüzü yapacak. Turan, TV reklamları başta olmak üzere birçok özel projede kullanılacak. Şirketin yeni projelerini tanıtması beklenen Turan'a aynı zamanda bir de daire verilecek. Timur Holding markası olan Nef, 2010 yılından beri ofis ve konut alanında önemli projelere imza atıyor. Dünyaca ünlü mimarlık şirketleriyle de çalışan Nef, Avrupa'da da farklı çalışmalara imza atıyor. Nef'in önümüzdeki dönemde büyüme stratejileri arasında yurt dışı bulunuyor.

MENAJERİ AHMET BULUT: ANLAŞMADIK

Arda Turan'ın, sarı-kırmızılı kulübe kiralandığı haberlerine karşılık menajeri Ahmet Bulut'tan bir açıklama geldi. Bulut, "Bu konuda Galatasaray ile anlaşmadık" dedi.

DURSUN ÖZBEK: TRANSFERLER BİTMEDEN DETAY VERMEK YANLIŞ OLUR

Galatasaray'ın yeni transferleri için düzenlediği imza törenin soruları yanıtlayan Başkan Dursun Özbek, "Arda'nın Türkiye'de geleceği tek takım Galatasaray'dır" dedi. Özbek, "Arda Turan çok iyi bir Galatasaraylı, Türkiye’de futbol oynamak isterse geleceği yer Galatasaray. Hem yönetim hem camiamız böyle bir buluşmadan mutlu olacaktır. Bizim amacımız Galatasaray’a bu sene en iyi takımı kurmaktır. Bu manada çalışıyoruz. Transferlerde bitmeden detay vermek yanlış olur. Bu yöndeki hazırlıklarımızın devam ettiğini sadece belirtmek istiyorum" açıklamasında bulundu.


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler