Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

Galatasaray - Östersunds maçı ne zaman, hangi kanalda, Galatasaray nasıl tur atlar

A24.com.tr » spor » Galatasaray - Östersunds maçı ne zaman, hangi kanalda, Galatasaray nasıl tur atlar
Galatasaray - Östersunds maçı ne zaman, hangi kanalda, Galatasaray nasıl tur atlar

Galatasaray UEFA Avrupa Ligi'nde 2-0 yenildiği Östersunds'u evinde ağırlıyor. Peki kritik mücadele saat kaçta hangi kanalda yayınlanacak? Galatasaray, nasıl tur atlar?

Galatasaray, soğuk duş aldığı İsveç'in rövanşına çıkıyor. UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme turunda Östersunds'a 2-0 yenilen Sarı-Kırmızılar, ya tamam ya devam maçına çıkıyor. Maç öncesi Galatasaray'daki son gelişmeler haberin devamında...


Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında İsveç deplasmanında karşılaştığı Östersunds’a 2-0’lık skorla kaybetmişti. Rakip takımın sahasında oynanan mücadelede etkili olmakta güçlük çeken Cim Bom, neredeyse pozisyon bile bulamadığı maçın ardından rövanşa bu akşam çıkacak. Cim Bom, TT Stadı’nda taraftarı önünde Östersunds’u farklı geçip bir üst tur biletini almayı planlıyor. Mücadelenin ilk anından itibaren rakip kaleye baskı kuracak olan Aslan, erken goller bulmayı hedefliyor.

Galatasaray-Östersunds maçı hangi kanalda saat kaçta?

Galatasaray'ın Östersunds ile yapacağı rövanş maçı, bu akşam saat 20.30'da başlayacak ve D Smart'ın Smart Spor Kanalı'ndan canlı yayınlanacak. Ayrıca maçın canlı skor takibi ve anlatımı fanatik.com.tr'de...

MUHTEMEL 11'LER

Galatasaray: Muslera, Linnes, Maicon, Ahmet, Carole, Selçuk, Tolga, Yasin, Sinan, Belhanda, Gomis

Östersunds: Andrew Mills, Pettersson, Papagiannopoulos, Widgren, Mensah, Mukiibi, Sema, Bachirou, Nouri, Gero, Ghoddos

Galatasaray nasıl tur atlar?

Sarı-Kırmızılılar, eşleşmede üst tur biletini kapmak için yemeden Östersunds’un filelerini 3 kez havalandırması gerekiyor. İsveç temsilcisinin gol bulması halinde Galatasaray’a üst tur için bu kez 4 gol gerekecek. Mücadele, Cim Bom’un 2-0’lık üstünlüğüyle sonuçlanması halinde karşılaşma uzatmaya gidecek. Her türlü mağlubiyet ve beraberlik halinde Igor Tudor’un öğrencileri, UEFA Avrupa Ligi’ne veda edecek.

Hedef, birliği sağlamak

Gomis ve Belhanda gibi transferlere rağmen; özellikle Bruma ve Sneijder’in takımdan ayrılması sonrasında Galatasaray Yönetimi ve teknik ekibi, Sarı Kırmızılı taraftarların tepkisini çekmişti. Cim Bom’un İsveç deplasmanından mağlup dönmesi sonrasında tepki, daha da artmıştı. Sarı-Kırmızılılar, bu akşamki karşılaşmadan turla ayrılıp camiada birliği tekrar sağlamayı planlıyor.

Kritik rövanşa 30 bin taraftar

Tarihinde ilk kez Avrupa kupalarına katılan Östersunds’a ilk maçta 2-0 mağlup olan Cim Bom, bugün İsveç ekibi ile rövanş karşılaşmasına çıkıyor. Türk Telekom Stadyumu’nda oynanacak kritik karşılaşmaya yaklaşık 30 bin Sarı-Kırmızılı taraftarın gelmesi beklenirken, Galatasaray taraftarının önünde turu geçecek skoru almak istiyor. Tribünlerin desteğini arkasında hissedecek olan Aslan, karşılaşma sonunda alacakları sonuçla taraftarlarını da evlerine mutlu göndermek istiyor.

520 gün sonra ilk...

Sarı-Kırmızılı ekip, Östersunds karşılaşması ile beraber 520 gün sonra ilk kez taraftarının önünde bir Avrupa Kupası maçına çıkacak. Türk Telekom Stadyumu’ndaki son Avrupa karşılaşmasını 18 Şubat 2016 tarihinde Lazio karşısında oynayan Galatasaray, Finansal Fair Play (FFP) kurallarına uymadığı gerekçesiyle geçen sezon UEFA organizasyonlarından men edilmişti. Ayrıca Cim Bom, bugün oynayacağı karşılaşmayla birlikte Avrupa Kupaları’ndaki 271. maçında mücadele edecek.

Yeni 10 numara görücüye çıkıyor

Galatasaray’ın İsveç’te geçen hafta oynadığı ilk maçta sakatlığı sebebiyle Östersunds karşısında forma giyemeyen Younes Belhanda, problemini atlattı. Rövanş öncesinde yapılan takım çalışmalarında yer alan Faslı futbolcu, bu akşam Igor Tudor’un en önemli kozlarından birisi olacak. Tecrübeli futbolcunun bu karşılaşmada görev yapacak olmasıyla birlikte takımın bir diğer yeni transferi Gomis’in de hücum hattında daha fazla pozisyon olması bekleniyor.

Yasin Öztekin sahada

Galatasaray’da Yasin Öztekin sevinci... Ayağına darbe alan Öztekin’in serçe parmağının kırıldığı tespit edilmişti. Tedavisi süren Öztekin’le ilgili olarak dün güzel haber geldi. Ayağına özel bir bandaj yapılan 30 yaşındaki oyuncunun bugünkü rövanş mücadelesinde kadrodaki yerini alacağı öğrenildi. Hatırlanacağı üzere; gurbetçi oyuncu, ne olursa olsun rövanşta forma giymek istediğini söylemişti.

Süper Lig’de geride kalan sezonu dördüncü sırada bitiren ve UEFA Avrupa Ligi’ne 2. ön eleme turunda başlayan sarı-kırmızılı takım, bu turda eşleştiği Östersunds’a ilk maçta deplasmanda 2-0 mağlup olarak hayal kırıklığı yaşatmıştı. Galatasaray’ın turu geçebilmesi için rakibine 3 farkla üstünlük sağlaması gerekiyor. Karşılaşmanın 2-0 sarı-kırmızılı takımın üstünlüğüyle tamamlanması durumunda uzatma bölümüne geçilecek. Uzatmada da skor değişmezse, turu geçecek ekibi seri penaltı atışları belirleyecek.

Belhanda’nın sakatlığı geçti

Sakatlığı nedeniyle Östersunds ile oynanan ilk maçta görev alamayan yeni transfer Younes Belhanda, rövanşta yerini alabilecek. Faslı futbolcu, teknik direktör Igor Tudor’un görev vermesi durumunda ilk kez bir resmi müsabakada sarı-kırmızılı formayı terletecek.

Östersunds ile oynanan ilk maçta geçirdiği sakatlık sonrasında ayak parmağında kırık oluşan Yasin Öztekin’in durumuna ise bugün yapılacak antrenmandan sonra karar verilecek. Galatasaray’ın yeni transferi Mariano Ferreira Filho ise ismi UEFA’ya verilen geçici listede yer almadığı için müsabakada oynayamayacak.

Yönetim eleştirilerin hedefinde

Östersunds ile yapılan ilk maçtaki yenilgi ve hemen ardından sarı-kırmızılı futbolseverlerin en sevdiği isimlerden Wesley Sneijder ile yolların ayrılması, kulüp yönetimini ve Teknik Direktör Igor Tudor’u eleştirilerin hedefine koydu. Dursun Özbek yönetimi, kadroya dahil edilecek yeni isimlerle ve Östersunds karşısında turu geçerek, tepkileri azaltmayı hedefliyor.

Igor Tudor için önemli maç

Geride kalan sezonun ikinci yarısında takımın başına geçen ve beklentilerin altında kalan bir performans sergileyen Igor Tudor için Östersunds karşılaşması büyük önem taşıyor. Geride kalan sezon kendisinin kurmadığı bir kadroyla çalışan Hırvat teknik adamın performansı bu nedenle müsamaha görürken, rövanş karşılaşmasında alınacak sonuç Tudor’un kulüpteki geleceğini de etkileyebilir.

520 gün sonra taraftarının karşısına çıkacak Galatasaray, 520 gün sonra taraftarı önünde bir Avrupa kupası maçı oynayacak. Türk Telekom Stadı’nda son Avrupa kupası maçını 16 Şubat 2016 tarihinde UEFA Avrupa Ligi’nde İtalyan ekibi Lazio ile oynayan sarı-kırmızılı takım, Finansal Fair Play kriterlerine uyumsuzluk gerekçesiyle geçen sezon UEFA organizasyonlarından men edilmişti. UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda eşleştiği Östersunds ile ilk maçını deplasmanda yapan Galatasaray, yarınki karşılaşmayla 520 gün sonra taraftarı önünde bir Avrupa müsabakasına çıkmış olacak.

Avrupa kupalarında 271. maç

Galatasaray, İsveç ekibi Östersunds önünde Avrupa kupaları tarihindeki 271. karşılaşmasına çıkacak. Galatasaray, Şampiyon Kulüpler Kupası ile UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 163, adı daha önce UEFA Kupası olan UEFA Avrupa Ligi’nde 74, Kupa Galipleri Kupası’nda 32 ve UEFA Süper Kupa’da da 1 kez olmak üzere toplam 270 maçı geride bıraktı.

Söz konusu müsabakalarda 98 galibiyet ve 102 yenilgi alan sarı-kırmızılılar, 70 karşılaşmada eşitliği bozamazken, rakip filelere gönderdiği 369 gole karşılık kalesinde 403 gol gördü.
 


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler