A24.com.tr » dünya » Fransa'da IŞİD saldırısı: Rahibin boğazını kestiler

Fransa'da IŞİD saldırısı: Rahibin boğazını kestiler

Fransa'da IŞİD saldırısı: Rahibin boğazını kestiler

Fransa'nın Saint-Étienne-du-Rouvray şehrinde eli bıçaklı saldırganlar bir kiliseyi bastı. İçerideki insanları rehin alan saldırganlar, rahibin boğazını kesti. Saldırıyı IŞİD'in yaptığı belirtildi.

Fransa'nın başı terör olaylarında kurtulmuyor. En son Nice şehrinde meydana gelen ve 80 kişinin öldüğü saldırıdan sonra bugün de bir kiliseyi basan teröristler içeridekileri rehin aldı, rahibin boğazını kesti.

Fransa'nın Normaniya bölgesinde Saint-Étienne-du-Rouvray şehrinde iki bıçaklı IŞİD'linin kilisede insanları rehin aldığı bildirildi. Polis kaynakları saldırganların elinde 4 ya da 6 rehine olduğunu söyledi. Yaşanan rehine krizi nedeniyle olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye aracı intikal etti. Associated Press'e konuşan polis yetkilileri, rehin alınan papazın ve iki saldırganın öldüğünü açıkladı.

"BOĞAZINI KESTİLER"
Reuters'ın haberine göre, Fransız basını saldırganların, papazın boğazını kestiğini bildirdi.

TERÖR SORUŞTURMASI
Paris terörle mücadele savcısı, olaya ilişkin soruşturma başlattı.

Elysee Sarayı, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın saldırının yaşandığı kasabaya gideceğini açıkladı. Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve de olay yerine gitti.

SALDIRININ ARKASINDA IŞİD VAR
Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, saldırının arkasında terör örgütü IŞİD'in olduğunu ilan etti.

Fransa Başbakanı Manuel Valls ise paylaştığı Twitter mesajında saldırıyı 'barbarca' diyerek kınadı ve "Tüm Fransa ve Katolikler yaralandı. Omuz omuzayız" dedi

ÖNLEMLER ARTTIRILMIŞTI
Fransa genelinde, ülkenin güneyindeki Nice kentinde Bastille günü kutlamaları sırasında düzenlenen kamyonlu saldırıdan bu yana güvenlik tedbirleri artırılmış durumdaydı.

NİCE'DE 80 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ
Nice'te kullandığı kamyonu havai fişek gösterilerini izlemek için toplanmış olan kalabalığın üzerine süren saldırgan, en az 80 kişinin ölümüne neden olmuş daha sonra da polisle girdiği silahlı çatışmada öldürülmüştü.

TERÖR DALGASI SÜRÜYOR
Ülkede 2015'in ilk günlerinde mizah dergisi Charlie Hebdo baskınıyla başlayan terör dalgası, Paris'teki eş zamanlı saldırılar ve son olarak Nice'le sürdü. Özellikle Nice'te yaşananlardan sonra Fransa hükümeti yeni saldırıların önlenmesi konusunda büyük baskı altında bulunuyor.

YORUMLAR
  Direniş Karatay filmi için ne kadar harcandı, zaman vizyona giriyor, konusu nedir?
Direniş Karatay filmi için ne kadar harcandı, zaman vizyona giriyor, konusu nedir?