A24.com.tr » yaşam » Fethullah Gülen kitaplarına yasak!

Fethullah Gülen kitaplarına yasak!

Fethullah Gülen kitaplarına yasak!

Nöbetçi Bakırköy Sulh Ceza Hakimliği,aldığı kararla Fethullaçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün ele başı olan Gülen'in kitaplarının satışını yasakladı.

 İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün talebi doğrultusunda Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ertuğrul Sarıyar, 15 Temmuz'da Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni cebir ve şiddet kullanmak suretiyle ortadan kaldırmaya teşebbüs eden FETÖ/PDY'nin elebaşısı Gülen'in tüm kitaplarının ve CD'lerinin ''terör örgütü propagandası yapma'' suçunu oluşturabileceğini belirtti.

EL KONULMASINI TALEP ETTİ
Savcı Sarıyar, Gülen'in halk üzerinde din adamı kisvesi altında sempati toplamak ve örgüte eleman kazandırmak amacıyla yazdığı düşünülen toplam 672 kitap, CD, DVD ve diğer elektronik materyallerin basımı, dağıtımı ve satışının yasaklanmasını, elde edilen kitap, CD, DVD ve diğer elektronik materyallere el konulmasını talep etti.

Nöbetçi Bakırköy Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın talebini kabul ederek, Gülen'in yazdığı kitaplar ile CD, DVD ve diğer elektronik materyallerin basımı, dağıtımı ve satışının yasaklanmasına hükmetti.

YORUMLAR
  Vahşi yaşamın gülümseten yüzü
Vahşi yaşamın gülümseten yüzü