Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

Fenerbahçe tur için avantajı kaptı

A24.com.tr » spor » Fenerbahçe tur için avantajı kaptı
Fenerbahçe tur için avantajı kaptı

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme turu ilk maçında Fransa'nın Monaco takımını 2-1 yenerek tur için avantajlı skoru kaptı.

 Sarı-lacivertliler, 2016-2017 sezonunun ilk resmi maçında Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme turunda Monaco'yu 2-1 mağlup etti.

FENERBAHÇE 2- 1 MONACO  MAÇ SONA ERDİ

Emenike'nin yıldızlaşıp iki gol attığı karşılaşmada Fransız ekibinin golü Falcao'dan geldi. Temsilcimiz 3 Ağustos'taki rövanşa 2-1'lik avantajla gidiyor.
Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fenerbahçe ile Monaco karşılaştı. Ülker Stadyumu’nda oynanan mücadeleyi temsilcimiz 2-1 kazanmayı başararak 3 Ağustos’ta oynanacak olan rövanş için avantaj elde etti.

MAÇIN İSTATİSTİKLERİ
Sarı-lacivertlilerde Salih Uçan’ın oyunu yönlendirmesi ve pasları büyük beğeni topladı. Emenike ise yeniden döndüğü Fenerbahçe’de süper bir başlangıç yaparak takımına kritik galibiyet kazandırdı.

SALİH UÇAN’IN FÜZESİ
Fenerbahçe’ye yeniden dönen ve camianın büyük beklentisi olan Salih Uçan, Monaco maçına etkili bir şutla başladı. Orta sahada kazandığı top sonrasında dikine giden Salih, çok uzaklardan çektiği şutta direğe takıldı! Top direkten auta gitti.

FERNANDAO’NUN GOLÜ SAYILMADI
Hasan Ali’nin hücumun solundan kullandığı serbest vuruş tehlike yarattı! Altı pas üzerinde yaşanan karambol sonrasında Fernandao yerdeyken topu ağlarla buluşturdu ancak İspanyol hakem faul düdüğünü çalarak golü iptal etti.

MONACO KONTRA ATAKLARLA GELDİ
Monaco, Fenerbahçe’nin maç başındaki baskısını aşarak kaleye kontra ataklarla gelmeye çalıştı. Ertuğrul’un izin vermediği pozisyon dışında da uzaktan kaleyi yoklayan Fransız ekibi gole ulaşamadı.

EMENIKE İKİ KEZ YOKLADI AMA…
Fenerbahçe, Emenike ile 25 dakikada iki kez gole çok yaklaştı. Nijeryalı forvet ilk olarak soldan gelen ortaya kafa vuruşunu rahat bir pozisyonda yaptı ancak topu kalecinin üzerine gönderdi. Dakikalar 25’i gösterdiğinde ise savunmanın arkasına sarkan topu Fernando kontrol edip, Emenike’nin önüne bıraktı. Ancak Nijeryalı futbolcunun şutu etkili olmadı.

EMENIKE BU KEZ GOLÜ BULDU
Kjaer’in savunmadan gönderdiği uzun topta Jemerson’la girdiği ikili mücadeleyi kazanan Emenike kaleciyi de geçti ve topu boş ağlara yollayarak Fenerbahçe’yi 1-0 öne geçirdi.

HATA MONACO GOLÜNÜ GETİRDİ
Savunmada büyük hata… Dakikalar 42’yi gösterirken orta alandan savunma arkasına atılan topta kalesini terk eden Ertuğrul’un müdahalesi Skrtel’e çarpınca, top kale önündeki Falcao’nun önüne geldi. Kolombiyalı yıldız topu boş kaleye yolladı ve durumu 1-1 yaptı.

MONACO TEHLİKELİ BAŞLADI
Konuk takım 47. dakikada Mendy’nin ceza sahasına kestiği ortaya Germain tehlikeli bir kafa vuruşu yaparak yürekli ağızlara getirdi ancak top direği yaladı ve dışarı gitti!
Ardından Dirar sağ kanattan yaptığı orta şut karışımı vuruşta top direkten döndü. Sonrasında Van der Wiel’ın hatasında top Fabinho’nun önünde kaldı ama Monaco bu pozisyonu kullanamadı.

EMENIKE’DEN SÜPER GOL
İlk yarının aksine ikinci yarıya tutuk başlayan Fenerbahçe’yi Emenike kendine getirdi. 61. dakikada Van der Wiel’in sağ kanattan ceza sahasına kestiği ortada Emenike harika bir vole vuruşu yaparak meşin yuvarlağı Monaco filelerine gönderdi ve sarı-lacivertliler 2-1 öne geçti.

BU KEZ MONACO’NUN GOLÜ SAYILMADI
68. dakikada Monaco’nun kazandığı serbest vuruşta topun başına Lemar geçti. Onun yaptığı ortada Jemerson altı pas üzerinde kafayı vurup topu Fenerbahçe ağlarına yolladı ama ofsayt bayrağı havadaydı.

OZAN 3’Ü KAÇIRDI!
Ozan Tufan, Salih Uçan’ın enfes pasında ceza sahasına girdi. Milli futbolcu 81. dakikada net pozisyonda şutunu çekti ancak kaleci açıyı iyi kapayarak gol izni vermedi.

 


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler